ODRŽANA GODIŠNJA EDUKACIJA UDOMITELJA ZA ODRASLE OSOBE

Radio Prkos 30.11.2022 ŠIRE NG PODRUČJE
img

„Dana 22. studenog i dana 24. studenog 2022. godine održana je godišnja edukacija udomitelja za odrasle osobe, a u organizaciji Tima za udomiteljstvo pri Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška.
Edukacija je održana u sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti, promocije udomiteljstva, njegovog daljnjeg razvoja i osiguranja uvjeta za kvalitetno udomiteljstvo te u svrhu daljnjeg razvoja izvaninstitucionalnog oblika smještaja.
Edukaciju su održale stručne djelatnice Tima za udomiteljstvo, Vedrana Stanišić Ivanović, mag.soc.polit. i Manuela Strinavić, mag.psih.
U sklopu edukacije udomiteljima je prezentirana tema „Kako prepoznati ovisnost i štetne posljedice uzimanja sredstava ovisnosti“. Kroz predavanje te aktivno uključivanje udomitelja uz raspravu o toj temi imali su priliku saznati neke nove informacije koje će im dobro doći u njihovom radu. Ono što je bilo najkorisnije iz ovog predavanja je to što su udomitelji u grupi podijelili svoja vlastita iskustva koja su prošli u svom radu te dobili povratne informacije, podršku i savjete jedni od drugih. Ovom temom je ujedno obilježen i Mjesec borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. studenog do 15. prosinca.
Udomiteljima je prezentirana i tema „Mentalno zdravlje u doba pandemije Covid – 19“ pri čemu su upoznati s važnosti očuvanja mentalnog zdravlja u kriznim situacijama i stanju stresa. Udomitelji su dobili poticaj na što češće korištenje obrambenih mehanizama kako bi izašli ih kriznih situacija. Udomitelji su međusobno razmijenili iskustva o vlastiti reakcijama na pandemiju i prilagodbu na istu.
Svi sudionici ove edukacije ocijenili su predavanja korisna za njihov daljnji rad s korisnicima. Podržavaju rad u manjim grupama gdje imaju prilike međusobno razmijeniti iskustva. Organizatori su uputili zahvale svim udomiteljima koji i dalje ustraju u obavljanju udomiteljstva te ih pozvali da i dalje predanim radom i prenošenjem iskustva promiču udomiteljstvo na lokalnoj razini.“

Slične vijesti

Najnovije