Obmane imaju različita lica

Radio Prkos 02.12.2022 KOLUMNA
img

Misao predstavlja ukras govora.To je blago svakog čovjeka, ali bjegunci od društvene osude jedno misle, a drugo rade. Ja sam svjesna da svaka osoba želi ostvariti neke ciljeve, no ako ti ciljevi nisu društveno poželjni i ako su neprihvatljivi, tada se radi o zloj i dvoličnoj osobi. Odnos s takvim ljudima je vrlo toksičan jer te osobe ne prezaju od ničega i koriste se svim sredstvima da ostvare svoj naum.

Na protekloj sjednici gradskog vijeća svi vijećnici su zauzeli stav da je mjesto na kojemu se trenutno želi graditi svinjogojska farma neprimjereno, čak se pripominjalo i potpisivanje peticije, što je, ajmo reći, tada podržao i prvi čovjek grada. Dakle, nitko nije protiv izgradnje farme svinja, ali ne na ovom mjestu! Međutim, niti tjedan dana kasnije gradonačelnik se sastao u Novoj Gradiški (bez pristustva javnosti, iza zatvorenih vrata) s investirorom koji je "napikirao" baš ovdje otvoriti farmu svinja i to bez bio pročistača. Na tom sastanku dogovoreno je da sredinom mjeseca investitor svinjogojske farme održi prezentaciju u Industrijskom parku?! Što reći na ovo izuzev da je licemjerstvo česta pojava u javnom životu, osobito među političarima. Kako protumačiti ovaj  posljednji čin  našeg gradonačelnika VINKA GRGIĆA?! Možda kao još jedan dokaz ljudske osobine - dvoličnosti koja je sustav kršenja vjerovanja, vrlina, stajališta i standarda koji bi trebali određivati svakoga komu je na prvom mjestu dobrobit grada?

MI smo odavno navikli na političare koji se služe obmanama iz vlastotog koristoljublja, na manipulacije kojima se služe kao način komunikacije s drugima prikazujući vrline koje nemaju, osjećaje koje ne osjećaju i svjetonazore koje ne posjeduju, a sve kako bi one oko sebe naveli da ispune njihove zahtjeve i potrebe. Onaj tko poštuje građane grada, onaj tko ne podcjenjuje njihovu inteligenciju i onaj tko nije usmjeren na ostvarivanje osobnih interesa s velikom preciznošću mjeri svoje riječi i nema za "različite ljude, različita lica" ovisno jesu li mu korisni ili štetni, bitni ili ne bitni kako bi ostvario vlastiti privatni interes. Tih političkih "šarmera" smo se nagledali i znam da je uzaludan posao pokušati ih promijeniti, jer takvi licemjeri su rijetko svijesni svojih postupaka i onoga što će naštetiti drugima. Uglavnom su to glumci s nedostatkom jasnih i pravih životnih vrijednosti i uporišta, a granice između njihovih laži i onog pravog ja i brojnih maski koje svakodnevno nose toliko su nejasne da su izgubljeni u svom bivanju.
E, pa sad, drago moje društvo, dame i gospodo poltroni koji okružujete te i takve, dobro razmislite koja je dobrobit i za vas i vašu djecu, a onda i za sve nas u gradu Novoj Gradiški ako zbog nečije vlastite ambicije nastavite podržavati dvoličnost. Trenutno ste baš vi u poziciji da svoje bližnje udarate po prstima kako bi netko ostvario svoje blagostanje, ali imajte na umu kako je kratak  put do te vrste blagostanja, ali i previše opasan!

I za kraj poruka uvaženom gradonačelniku grada Nove Gradiške VINKU GRGIĆU: "Bogatstvo se ne mjeri materijalnim vrijednostima koje čovjek posjeduje, već čašću koju je stekao! Dragi moj gospodine, čovjek je gospodar riječi koje nije izgovorio, ali je rob onih koje je rekao, stoga najveći posao čovjeka se sastoji u tome da zna što mora uraditi da bi bio i ostao čovjek." ZLATA PAZMAN-PETRIĆ

Slične vijesti

Najnovije