Vatrogasci DVD-a Dragalić obilježili blagdan sv. Florijana

Radio Prkos 11.05.2021 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Vatrogasci DVD-a Dragalić, na čelu sa svojim predsjednikom Vjekoslavom Barta i zapovjednikom Igorom Šupicom, obilježili su u nedjelju 9. svibnja ove godine blagdan sv. Florijana, tj. Međunarodni dan vatrogasaca. Obilježavanje je provedeno u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom u našoj Domovini, pa je na sv. misi, mimohodu do mjesnog groblja i polaganju vijenca bilo samo izaslanstvo DVD-a, tj. izostalo je masovnije okupljanje članova te zajednički objed i druženje.

Izaslanstvo je sa svojom zastavom i kipom sv. Florijana nazočilo sv. misi u mjesnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Dragaliću, a koju je služio fra Ivo Brezović, župnik Župe Duha Svetoga Gornji Bogićevci. U svojoj homiliji fra Ivo se dotaknuo nesebične ljubavi vatrogasaca prema svome pozivu, tj. pomaganju ljudima te očuvanju i spašavanju njihovih dobara. Također se i više puta zahvalio na pomoći i dosadašnjoj vrlo uspješnoj suradnji članova DVD-a Dragalić i njega kao župnika.

Nakon sv. mise izaslanstvo DVD-a se u mimohodu uputilo prema mjesnom groblju u Dragaliću gdje je kod središnjeg križa položen vijenac i odana počast svim umrlim članovima DVD-a Dragalić, a prigodnu molitvu je predvodio župnik fra Ivo Brezović.

Svim sestrama i braći vatrogascima diljem Lijepe naše, još jednom čestitamo Dan njihovog nebeskog zaštitnika sv. Florijana, uz vatrogasni slogan „Vatru gasi, brata spasi!“ i želju za što manje požara, a što više druženja. Nadamo se da ćemo dogodine ovaj dan obilježiti kao nekada, tj. bez ikakvih zabrana i ograničenja.

Domovini vjeran!

Tekst i foto: Marko Derežanin

Slične vijesti

Najnovije