OŠ Ante Starčevića iz Rešetara na 63. državnom natjecanju mladih tehničara

Radio Prkos 11.05.2021 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Na ovogodišnjem 63. Državnom natjecanju mladih tehničara OŠ Ante Starčevića, Radio klub Nova Gradiška i BPŽ-u predstavljao je učenik 7.a razreda Filip Paušić. Natjecanje je održano od 5. - 7. svibnja - online, preko mrežne platforme Zoom, gdje je Filip osvojio izvrsno 6. mjesto s istim brojem bodova kao i petoplasirani učenik.

Područje radiokomunikacije, u čemu se Filip natjecao, kategorija je izvanškolskih aktivnosti koja se odvija kroz suradnju škole i radioamaterske udruge, u ovom slučaju Radio kluba Nova Gradiška.

Filip se u radioamatere uključio početkom školske godine 2020./2021., pohađao je tečaj i nedavno položio radioamaterski ispit za početnički P razred i dobio pozivnu oznaku 9A3BCW.

Natjecanje se sastojalo od tri dijela od kojih je svaki dio proveden drugi dan:

pisana provjera znanja, koja se temeljila na pitanjima iz općeg znanja tehničke kulture, elektronike i tehničkog crtanja; izrada tehničke tvorevine - kratkovalni odašiljač na tiskanoj pločici i prezentacija tehničke tvorevine, gdje su učenici predstavili svoj rad, naveli funkciju i primjenu praktičnog rada pred članovima državnog povjerenstva te odgovarali na postavljena pitanja.

Pripremu učenika za ovo natjecanje obavili su mentori Josip Popčević, učitelj tehničke kulture u OŠ Ante Starčevića, te Željko Ivanišević, predsjednik Radio kluba Nova Gradiška.

Josip Popčević pripremio je Filipa za pisanu provjeru znanja i obranu rada, a Željko Ivanišević obavio je pripremu za praktični dio i obranu rada te s članovima udruge osigurao potreban pribor i alat za izradu tehničke tvorevine.

Čestitke Filipu i mentorima!

Tekst/Foto: Novinarska skupina OŠ Ante Starčevića, Rešetari

 

 

 

 

Slične vijesti

Najnovije