ZVONIMIR KARLIK: Čovjek od riječi i djela

Radio Prkos 11.05.2021 POLITIKA
img

Kada je Matija Antun Relković davne 1762 godine izdao svoj didaktični spjev, slavonski bestseler, Satir nije mogao niti zamisliti da će njegov duh racionalizma, zdravorazumskih moralnih poruka i pragmatičnih savjeta za obnovu europski uređenog života zaživjeti nekih 250 godina kasnije. Doduše vremena su se promijenila i prilike, ali poruke koje nam je dao Relković i danas vrijede.

Mještani Dragalića mogu biti ponosni na svog načelnika općine Zvonimira Karlika, jer je nadljudskim naporima uspio iznaći mogućnosti da se u proteklom periodu nakon rata razminira to područje. On vlastitim primjerom pokazuje kako izgleda čovjek od riječi i dijela.

Dragalić je jedna mala općina sa skromnim proračunskim sredstvima, ali i tim novcem se uspio unaprijediti život u ovoj zajednici. Školska povjesnica čuva mnoge dokumente koji potvrđuju da se stoljećima na tom području odvijao vrlo zanimljiv i bogat život.

Načelniku općine stalo je do svakog mjesta u općini, pa se u proteklom četverogodišnjem razdoblju ulagalo u vodoopskrbu i komunalnu infrastrukturu, ali vodilo se računa i o prometu kao i socijalnom aspektu življenja u ovoj općini. Dragalić je uvršten u projekt Slavonije čime će se iz tih sredstava financirati izgradnja sportske dvorane, ambulante te obaviti sanacija društvenih prostorija u mjestima koja gravitiraju općini. U proteklih četiri godine rekonstruirane su brojne ulice u naseljima, uređena groblja, izgrađene mrtvačnice, opremljen je komunalni pogon, napravljeno je nekoliko modernih dječjih igrališta, a na ponos cijeloj općini je i novi dječji vrtić Žabica u kojemu mališani trenutno pohađaju program male škole. Obavljena je analiza plodnosti tla, financirane su brojne kulturne i športske udruge.

Doista, mještani se mogu pohvaliti s puno toga u ovoj općini. I planovi za budućnost su prilično ambiciozni, ali gospodin Karlik ističe da mu je najveća želja urediti gospodarsko-industrijsku zonu i to si je postavio kao prioritetni zadatak za sljedeći mandat ukoliko dobije povjerenje svojih mještana.

Na prvi pogled povezivanje vrline marljivosti s ljubavlju može izgledati čudno jer se ta vrlina obično poistovjećuje s velikim trudom, ali ima tu i puno ozbiljnosti i ustrajnosti u ispunjavanju svakodnevnih dužnosti. Karliku je za njegov rad najveći motiv izgradnja i uređenje općine Dragalić, a najbolja ocjena da je njegovo zalaganje i trud prepoznato su mještani koji su mu na izborima do sada davali svoj glas. Vjerujemo da će tako biti i na ovim izborima, jer je riječ o discipliniranom čovjeku koji ispunjava sve svoje dužnosti i zato postiže rezultate. zpp

Slične vijesti

Najnovije