Najbolji sinovi i kćeri Grada....

Radio Prkos 05.10.2020 KOLUMNA
img

Što je to kukavičluk? Izraz kukavičluk odnosi se na odbijanje neke osobe ili više njih da priznaju da su u određenoj situaciji pogriješili. Uzrok kukavičluka leži u strahu i takvo ljudsko ponašanje smatram negativnom karakteristikom. Dakle, glavni uzrok kukavičluka i priznanja vlastitog propusta leži u strahu i od javne osude. Ajmo se malo vratiti unazad.

U gradu je "pompozno" otvoreno tenisko igralište, ali investitori i izvođači radova nisu bili baš jako oprezni, sve je dobro zamišljeno, ali u realizaciji se nije radilo previše pažljivo! I sada umjesto teniskog igrališta, imamo teren za vaterpolo!

Dakle, netko nije kvalitetno osmislio i odradio projekt, a i nisu predvidjeli moguće posljedice i moguće današnje reakcije na zamišljeni plan koji je sada čisti fijasko! Ali ti naši moćni političari, umjesto da priznaju grešku, zbog svog instinkta samoodržanja, svoj gnjev usmjeravaju na one koji se kritički osvrću na nedostatke koje treba popraviti, a ja mislim da je važno razlikovati dobro od onoga što je manje dobro.

Kukavičluk je mentalna sposobnost koja ljude sprječava da razmišljaju normalno!Jesam li ja dežurna budala ako pišem o onome o čemu se drugi ne usude glasno govoriti? Jesam li ja izdajnik ovog grada kojega treba kazniti, ako ponešto razotkrijem? Da se sada razumijemo. ja to ne radim da bih uvrijedila mudre gradske političare, ja ne klevećem njihove postupke, ali nisam nepromišljena, nisam vođena strahom od njihove osvete i nisam kukavica i inače prezirem one koji po kvalitetama čovjeka pljuju! Ali ja branim uvijek svoja uvjerenja i smjelo pišem o onome o čemu se priča po kuloarima. Ja sam samo mala sitna ženica, (plavuša) uz to i novinar koji je zaljubljen u ovaj grad i podržavam sve što je dobro, ali odvažno, hrabro i odgovorno pišem o onome što je moglo i trebalo biti bolje!

Umjesto zaključka svim gradskim političarima od srca želim da rade pošteno i odgovorno, da idu naprijed s dobrom svrhom, želim da nauče kontrolirati buduće gradske projekte uz pomoć razuma i volje i želim da ostali poslovi ubuduće budu ispravno odrađeni, a ne poput teniskog igrališta koje ne služi svojoj svrsi! Jesam li odgovorila na pitanje što je kukavičluk ili bar načela tu temu, bez želje da ikoga uvrijedim?!

Dragi moji gradski politički moćnici,preporuka: radite i nadalje, samo hrabro, ali kvalitetno za dobrobit ovog grada i budite najbolji sinovi i kćeri čovječanstva, budite časni, pravedni ljudi,kako bi ste ušli u legendu... Lincoln je rekao da kukavice umiru više puta prije svoje smrti, a hrabri okuse smrt samo jednom!

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije