Nastavak romana: Važan je kraj

Radio Prkos 23.06.2022 ROMANI
img

KNJIGA ČETVRTA

DIO 100.

Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i nenamjerna.

Strpljivost je osobina koju posjeduju oni koji smireno i bez uzrujavanja i ljutnje podnose teške životne okolnosti. Mi smo strpljiv narod jer smo sve poteškoće prihvatili i imamo dovoljno hrabrosti da se suočimo s njima.

U današnjem brzom svijetu lako se navući na brza rješenja i zadovoljenje potreba bez poštivanja prirodnog tijeka stvari i naša očekivanja iz poslovnog svijeta provukla su se u privatne sfere. I kada vidimo koliko su se neki nakrali, sve smo skloniji nerviranju, a našu nestrpljivost da konačno pobjedi pravda neki doživljavaju kao nervozu. A strpljivost i nestrpljivost je uvijek naš izbor. Osvijestimo li situacije koje su nam okidači možemo upravljati sami sobom u bilo kojim okolnostima umjesto da okolnosti upravljaju nama. Biti strpljiv i čekati da pravda pobjedi ne znači biti pasivan. Strpljiv čovjek uživa u putovanju do cilja. Bez strpljivosti nema napretka i nema istinskih pomaka.

Ja znam da je kraj važan i zato sve što radim u životu radim svojim tempom i zato sam totalno prizemljena. Imam vatrenu dušu, ali znam kako to kod nas ide. Poznat mi je sistem stani – kreni. Ovaj sadašnji tempo kojim svi mi idemo u Hrvatskoj je sve drugo samo ne ono što nam se sviđa. Ali najvažnije je u svemu ostati dosljedan sam sebi to je joker u rukavu koji mi pomaže u ovom mračnom okruženju u kojemu sam svjesna elementarne nepogode zvane korumpirani političari. I onih koji naprave bazene pa je vodni stup ispod skakaonice umjesto 2,20 samo 1,80 i to prođe kod projektanata, a prođe i na tehničkom pregledu. Bravo ljudstvo! Ovo stvarno čak nema potrebe da prokomentiram jer će i najveća budala shvatiti što sam napisala, uostalom i spasioci na bazenu ne bi smjeli biti maloljetnici već osobe s položenim certifikatom za obavljanje spasilačke službe. (Baš me zanima tko je od onih koje ja naš gradonačelnik uposlio po babi i stričevima prošao obuku za spasioce u HCK i imaju li licencu za taj posao. I sada bih još cijelo poglavlje mogla napisati tko i zbog čega kako je zaposlen, ali baš neću, dosadilo mi je i idem se odmoriti.) Samo se nadam da nitko neće polomiti vrat. Ili je netko s ljepljivim prstićima vrat već slomio samo se još koprca. I tako svjesna sam da je to sustav izgrađen samo za njih i najradije bih ponekad digla ruke od svega i pobjegla, ali ne ide to tako.

Zadatak mi je pisati i ostati stabilnom - svijest o odgovornosti ljubavi koja jesmo, nakon svega što je napisano još je jača i zato strpljivo čekajmo. Ipak ćemo mi mali obični ljudi doći na svoje i poštenje će jednog dana biti na cijeni. Ima neke logike u ovome što sam napisala, jer jednog dana kada ovi aktualni političari odu sa scene, nama će ostati samo dugovi i krediti koje ćemo vraćati s kamatom.

Nastavlja se.
Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i nenamjerna.
AUTORICA: ZLATA PAZMAN PETRIĆ

Slične vijesti

Najnovije