Još jedna sjajna predstava odigrana na kazališnim daskama Doma kulture

Radio Prkos 21.06.2022 KULTURA
img

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković u Novoj Gradiški jučer je odigrana izvrsna kazališna predstava »Predsjednici & ca«, nastala u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI grupe. Autori teksta i dramaturzi su Tarik Filipović i Boris Svrtan, a redatelj je Tarik Filipović.
Riječ je o aktualnoj i britkoj komediji koja se bavi pitanjima poput - mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili „oni drugi“ spasiti našu zemlju, odnosno mogu li nam oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Iako, kažu glumci, nemaju odgovore na ta pitanja, kazalište im ipak otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova predstava.

U njoj su naglašene mnoge apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost. Likove hrvatskih predsjednika i predsjednice sjajno su utjelovili Tarik Filipović kao Franjo Tuđman, Hrvoje Kečkeš u ulozi Stjepana Mesića, Ornela Vištica kao Kolinda Grabar – Kitarović, Siniša Miletić kao Ivo Josipović te Boris Svrtan kao Josip Broz Tito.

Slične vijesti

Najnovije