Odgovorno i brižno za dobrobit svih

Radio Prkos 21.06.2022 NOVA GRADIŠKA
img

Shvaćamo li mi što zaista znači biti odgovoran? Suvremeno društvo boluje od mnogih bolesti; pretjeranog konzumerizma, netrpeljivosti, neimaštine, nekulturnog ponašanja i mogla bih nabrajati u nedogled sve naše ovisnosti. ALI jedan susret u novogradiškoj Bolnici s Miloradom Babićem -Golubom mi je pokazao da postoje i odgovorni ljudi, koji imaju moralna načela da rade puno sasvim običnih poslova za druge.

Milorad je ekonom, prije je radio u bolnici na Strmcu, a nakon Domovinskog rata taj isti posao radi u našoj novogradiškoj Općoj bolnici i brižno pazi da je skladište puno svega onoga što jedna bolnica treba imati. I veoma rijetko kaže da je umoran. Ovaj posao nema radnog vremena, nema blagdana, ali Milorad nam reče da mu ništa nije teško napraviti za bolesne ljude. U ovom otuđenom svijetu rijetko svjedočimo da netko s 40 godina radnog staža s takvim entuzijazmom radi isti posao iz dana u dan.

I tako Milorad uz vrsne liječnike i izvrsne medicinske sestre u NG bolnici svojim marljivim i odgovornim radom osigurava da u bolnici ništa ne nedostaje i na taj način olakšava medicinskim djelatnicima brigu o pacijentima. Sve ovo što sam napisala zvuči jednostavno, ali nije to baš tako. Bolničko skladište je ogromno i u njemu se nalazi puno toga, od hrane, uredskog pribora pa do svega onoga što jednu bolnicu čini bolnicom. A Milorad je to bolničko skladište odavno naučio čuvati na pravi način. I zato našoj bolnici nikada ništa ne nedostaje.

I što reći nego čestitati svima u novogradiškoj bolnici koji rade i one poslove koje mi često i ne zamjećujemo. A naš Golub obavlja baš takav posao i ima srce veliko kao kuća. Nije mu bitan društveni položaj i je li netko zamijetio što on iz dana u dan radi, ali mu je itekako važno da se prema svom poslu odnosi odgovorno. ZPP

Slične vijesti

Najnovije