Nastavak romana: Važan je kraj

Radio Prkos 24.05.2022 ROMANI
img

KNJIGA ČETVRTA

DIO 81.

Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i nenamjerna.

Prije nego što nešto uradite, morate znati zašto to radite. Koji je razlog. To će vas držati u dobrim i lošim vremenima, voditi vas naprijed i kada nemate motivacije za dalje. Dakle, valja raščistiti zašto nešto radite. Kada se trudite i imate svrhu tu je i energija.

Rad je usko vezan sa samopouzdanjem, sposobnošću da iskoristimo životne potencijale, razlikujemo ideje i potvrdimo sebe kao osobu. Neki se potvrđuju kao negativne, a neki kao pozitivne ličnosti. I svatko od nas ima neki cilj. I treba krenuti prema njemu. Da bi nešto učinili istinitim, treba povjerovati u to i onda je lako pomicati granice. Jedina ograničenja koja si postavljamo su u našem umu. Svi mi koji smo sada osiromašeni i obespravljeni jer smo dopustili političarima da to naprave od nas, ipak imamo neke darove, a to su emocije, um, razum, volja sposobnost odlučivanja, mogućnost izbora. Na nama je kako ćemo to koristiti. Hoćemo li pognuti glavu i pustiti pokvarenim političarima da nam skinu kožu s leđa i da nam unište naše snove, ili ćemo se konačno probuditi i naši snovi će uništiti ovu odvratnu stvarnost u kojoj se trenutno koprcamo.

I zato poruka svima. Nemojmo odustajati. Dovoljno smo se borili, patili, pretrpjeli niz razočaranja. Uspjeh ne dolazi lijenim i plašljivim ljudima, onima koje je život slomio. Sreća prati marljive. Izazov je u današnje vrijeme podignuti glavu i usuditi se progovoriti protiv nepravde, ali mi to možemo i moramo. I zato nemojte odustati. Sto puta pokucajte, jednom će se vrata otvoriti. A kada vas odbiju lažljivi političari to uopće ne znači da ste vi neuspješni, to samo znači da trebate još učiti i to iskustvo će promijeniti vaše poglede na život. Mislite kako misle pobjednici i za pozitivne misli i prave stvari je potreban veliki trud.

Zato promijenimo one političare koji nas varaju i potkradaju i nemojmo odustati od toga da nam bude drugačije. Na kraju ćete shvatiti da se borba isplatila i da se isplatilo ne odustajati od života, ma kako bolno bilo.

Nastavlja se.

Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je slučajna i nenamjerna.

AUTORICA: ZLATA PAZMAN PETRIĆ

Slične vijesti

Najnovije