Održana Međunarodna likovna kolonija u Rešetarima

Radio Prkos 13.06.2021 KULTURA
img

Jučer je u Rešetarima održana XXIV. Međunarodna likovna kolonija „Antun Petrović“ koja djeluje u okviru Književno likovnog društva „Rešetari“. I ove je godine, za razliku od prethodnih, obilježena s nešto manjim brojem sudionika zbog pandemije koronavirusa koja je otežala dolazak umjetnika izvan Hrvatske. Unatoč tome, ovogodišnja je likovna kolonija zadržala svoj međunarodni karakter, jer kako ističe predsjednik KLD Rešetari Ivan DeVilla, svoje su radove dostavile Ružica Ruška iz Crne Gore i Daniela Quici iz Italije, a na samu koloniju stigli su gosti iz Popovače, Novske, Slavonskog Broda, Požege.

Inače, kolonija nosi ime akademskog kipara Antuna Petrovića koji je živio i umro u Rešetarima, a ove godine obilježena je 121 godina od njegova rođenja. Svake godine povodom njegova rođendana, Književno likovno društvo Rešetari organizira susret likovnih umjetnika kako bi se prigodno prisjetili ovog umjetnika značajnog za umjetničku scenu Rešetara, a kako ističe predsjednik KLD Rešetari Ivan DeVilla, velika je čast Društvu što nosi ime Antuna Petrovića stoga je važno obilježiti njegov dan.

Književno likovno društvo Rešetari i dalje aktivno djeluje unutar kulturnih krugova, a pandemija ih nije obeshrabrila te će i dalje nastaviti sa svojim kulturno-umjetničkim radom značajnim za Rešetare. TC

Slične vijesti

Najnovije