Požeška biskupija priredila korizmene kateheze o obitelji

Radio Prkos 19.02.2021 VJERA
img

Na blagdan Svete Obitelji, u nedjelju 27. prosinca 2020., papa Franjo tijekom molitve nedjeljnog Anđeoskog pozdravljenja najavio je godinu posvećenu razmišljanju o obitelji dubljim proučavanjem sadržajâ Apostolske pobudnice Amoris laetitia. Spomenuta Godina započet će na blagdan svetog Josipa, 19. ožujka 2021., pet godina nakon objavljivanja spomenute Apostolske pobudnice, a zaključit će se 26. lipnja 2022. prigodom 10. svjetskog susreta obitelji. Papa je na blagdan Svete Obitelji kazao: „Bit će to godina razmišljanja o Amoris laetitia i prilika za dublje proučavanje sadržaja toga dokumenta. Ta će razmišljanja biti stavljena na raspolaganje crkvenim zajednicama i obiteljima kako bi ih se pratilo na njihovu putu. Već sada pozivam sve da se pridruže inicijativama koje će se promicati tijekom te Godine (…). Ovaj hod obitelji iz čitavoga svijeta povjeravamo Svetoj nazaretskoj obitelji, posebno svetom Josipu, suprugu i brižnom ocu“, zaključuje Sveti Otac.
Prihvaćajući inicijativu pape Franje, pred početak spomenute Godine, Pastoralni centar Požeške biskupije u suradnji s biskupijskim Centrom „Pro vita et familia“ pripravio je na temelju Pobudnice Amoris laetitia šest korizmenih kateheza o obitelji koje će se u župama Požeške biskupije održavati petkom u povezanosti s križnim putem. Sadržaj kateheza temelji se na korizmenim nedjeljnim evanđeljima i spomenutoj Apostolskoj pobudnici. Predviđene teme kateheza su: Obitelj na kušnji (19. veljače), Obitelj preobražena svjetlom Božje riječi (26. veljače), Obitelj – kućna Crkva i dom molitve (5. ožujka), Obitelj – zajednica ljubavi (12. ožujka), Sveta obitelj – uzor našim obiteljima (19. ožujka) i Obitelj – nada čovječanstva (26. ožujka).
Poradi prilagodbe trenutnim okolnostima te s namjerom da se pomogne župnicima i vjeroučiteljima u provođenju ovogodišnjeg korizmenog programa petkom u župama Požeške biskupije, Povjerenstvo za medije je na temelju pripravljene katehetske građe oblikovalo kratke video-kateheze, koje se mogu prikazivati potpuno samostalno (uživo ili putem društvenih mreža) ili kao popratni sadržaj pri izvođenju kateheze uživo. Katehetsku građu s video-katehezama moguće je preuzeti na službenoj internetskoj stranici Požeške biskupije.

Poveznica za prvu katehezu:
https://www.youtube.com/watch?v=SorJX1IgfSk

Slične vijesti

Najnovije