DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA

Radio Prkos 24.11.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Jučer smo posjetili stanicu za tehnički pregled u Novoj Gradiški jer se i ove, kao i proteklih godina u razdoblju od 22. do 27. studenoga provodi preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila "Dani tehničke ispravnosti vozila".

Akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“ provodi se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

Kako nam je istaknuo Tomislav Strinavić, voditelj stanice za tehnički pregled AK Nova Gradiška, ova je akcija usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno i preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.
Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Pozvao je sve vozače da dođu u stanicu za tehnički pregled i iskoriste ovu akciju. Pregled je moguće obaviti svakim radnim danom, uključujući i subotu do 12 sati .

Ipak, napominju, besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Slične vijesti

Najnovije