Braco i seka

Radio Prkos 27.11.2020 KOLUMNA
img

Rivalstvo između braće i sestara ili sestara je faza, ali kada su odnosi narušeni, nešto je krenulo krivim putem. Međutim, odnos se uvijek može osnažiti i poboljšati. Nekada u odnosima dođe do zida, jer svi smo različiti. Neslaganje je uvijek tabu tema. Međutim, ima i svijetlih primjera iz naše neposredne blizine iz kojih je vidljivo da recimo braco uvijek može računati na svoju seku.

Ipak je obitelj na prvom mjestu i u stvarnom životu se zaboravljaju eventualni sukobi i narušeni odnosi. To je pozitivno! Jer lijepo je kada odnosi nisu narušeni, već nam pokazuju kolika je ljubav između njih pa se i neke stvari uspješno mogu realizirati. Izgradnja zdravog odnosa i uloge koje si dodjeljuju miljenici medija vidljive su i nema izgovora, a niti dileme. Složni seka i braco mogu napredovati jer sloga gradi i objekte proračunskim novcem,a nesloga nas vodi deset koraka unazad. Ja to znam iz vlastitog iskustva, jer kada su dvije najvažnije osobe u lošim međuljudskim odnosima, nema tu napretka. U ovom drugom scenariju kada su Seka i Braco u odličnim odnosima i kada se mogu uzdati jedno u drugo, tada se naočigled cijele zajednice događaju lijepe i pozitivne stvari, pronalaze se načini kako bez vlastitih sredstava urediti impozantni gradski objekt. Životne promjene mogu zbližiti ljude, a mene s mojim najmilijima nisu naučile kako poboljšati odnos.

Ponekad su veze toliko drastično potrgane da se ne mogu popraviti i nije sve u oprostu! U ovim svojim godinama počinjem shvaćati koliko je bliskost bitna. To se zove odgovorno ponašanje prema obitelji. Dakako, da takav odnos u kojima se vidi interes, ali i neizmjerna ljubav zavrijeđuje podršku svih građana! Kod mene se činjenice uvijek isprepliću s fantazijom, pa dijelim svoje misli s vama. Neki upućeni to razumiju, a neki se pitaju "što je pisac htio reći"?

I zaključujem ovaj blog porukom kako seka i braco koji složno grade i rade i nadalje trebaju uživati zaštitu, jer između njih nema rivalstva. Stoga će oni dosegnuti sve granice i ciljeve, sprovesti svoje ideje u dijelo, svima nametnuti svoje mišljenje. Ja poraz prihvaćam, jer nisam znala izgraditi savršeni obiteljski sklad i pomalo zavidim braci i seki iz ove priče, jer njihov odnos je ispunjen razumijevanjem i ljubavlju! Krvna veza je ipak posebna veza i s njom se može carstvo izgraditi s pogledom na glupu gradsku sirotinju koja to carstvo financira. Pametnom dosta!

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije