25. sjednica Gradskog vijeća - po prvi puta online

Radio Prkos 26.11.2020
img

Danas je održana 25. sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o brojnim važnim temama, od kojih je svakako najvažnija odluka o proračunu Grada za 2021. godinu. Sjednica se, zbog pandemije koronavirusa i maksimalnog poštivanja epidemioloških mjera, održavala online, a u samom prostoru vijećnice bili su, uz predsjednicu Vijeća dr. Ljepšu Rakas Vujčić, i gradonačelnik Borislav Vidošić, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina te tajnik Grada Zlatko Zebić dok su ostali vijećnici sudjelovali online preko svojih računala.

Glavna tema današnje sjednice bio je svakako proračun za sljedeću godinu koji je u konačnici i prihvaćen. Predsjednica vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić stavila je amandman na proračunski prijedlog da se radovi obnove zgrade Name u iznosu od oko 2,5 milijuna financiraju preko Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković koje je nositelj tih radova. Njezin amandman nije prihvaćen.

U razgovoru s našom novinarkom, Zlatom Pazman Petrić, predsjednica Vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić kazala je kako u 12. mjesecu slijedi još jedna sjednica s rebalansom proračuna koja je posebno važna jer ova godina nije za Grad ni u kom pogledu bila lagana. Osvrnula se i na rad Vijeća u posljednje četiri godine za vrijeme njezina predsjedanja: "Održali smo sve sjednice, na svim sjednicama postigli smo kvorum, a izdano je tek nekoliko opomena, što nije uopće puno. Mislim da u politici nije bitno sve samo slijepo gledati nego da čovjek mora imati svoj stav."

Borislav Vidošić rekao je kako je ova godina bila teška za sve, pa tako i za Grad: „Na početku se krenulo s dosta velikim ambicijama, ali dogodila se pandemija pa neki planovi nisu mogli biti realizirani. Mi smo zadovoljni. Imali smo jedan rebalans, a očekuje nas još jedan. Naš proračun se nije punio onako kako se trebao puniti i kako je planirano, ali ipak ćemo pozitivno poslovati i ovu godinu. Projekti koji su vezani za EU Fondove su završeni, neki se još rade, a nakon nove godine krenut će se i s novim projektima poput gradskih bazena. Ne znamo što nas očekuje sljedeće godine. Mislim da smo ovaj proračun napravili realno što će i budućoj vlasti u gradu omogućiti rad.“ – rekao je Vidošić.

Slične vijesti

Najnovije