Proljetni koncert članova Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk”

Radio Prkos 22.04.2024 NOVA GRADIŠKA
img

Proljetni koncert članova Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” postao je nešto više od tradicije, skup je to vrijednih amatera koji ove godine obilježavaju “okruglu” obljetnicu, 30 godina postojanja i rada. Nakon pozdravnih riječi „Trenka” Željke Akmačić, (koja je igrokazom Vesne Vlaović pobjednica na Županijskoj smotri amatera i plasirala se na Državno natjecanje u Mursko Središće) krenuo je bogat cjelovečernji program u kojem su se predstavile sve folklorne sekcije „Trenka” te više nego uspješni glumci amateri. Naravno, nastupili su i tamburaši i solist Mario Funes, a i ove godine u goste su pozvali pučku pripovjedačicu Irenu Matković,koja je do suza nasmijala svojim monologom o baki koja oplakuje pokojnog supruga,a koji je noćima posjećuje i pita kako ga je mogla godinama varati,a da on to nije čak niti slutio,joj,a joj,rekla bi ta prpošna bakica.(Tekst je napisao Zvonimir Toldi).

Brojni su nastupi pred nama. Već 30. ovog mjeseca organiziramo Smotru šetanih kola na središnjem gradskom trgu gdje ćemo ugostiti nekoliko kulturno umjetničkih društava,a i ove godine ćemo biti na moru gdje ćemo zabavljati turiste.Naravno ići ćemo i u uzvratne posjete društvima s kojima održavamo prijateljske odnose,a uz Dan grada opet pripremamo brojna iznenađanja za Novogradiščane-rekla nam je Vesna Vlaović pa istaknula kako društvo nema problema s članovima,niti mladima,a niti starima ,tu ih je gotovo 70.

I što reći na kraju izuzev da je ova Udruga zahvaljujući entuzijazmu njenih članova na ponos gradu Novoj Gradiški i od srca im čestitamo 30 godina kontinuiranog rada za koji su dobili niz pohvala i priznanja. ZPP

Slične vijesti

Najnovije