KONCERT OPATIJSKOG ORKESTRA U DOMU KULTURE 23.09.

Radio Prkos 19.09.2023 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Prvi dan jeseni će u Domu kulture biti dobro intoniran! U goste dolazi Opatijski komorni orkestar (OKO). Ekipa od dvanaest mladih entuzijasta će novogradišku publiku odvesti na sastanak s Brahmsom i Schumannom!

O čemu se radi? Laura na flauti, Ana na oboi, Jakob na klarinetu, Kristian na fagotu, Hrvoje na rogu, Petar na trubi, Matija na klaviru, Petra na prvoj, Ema na drugoj violini, Tonka na violi, Ana na violončelu, Ivan na kontrabasu i voditelj Damir su se odlučili na nešto posebniji program: izvest će Brahmsovu Drugu simfoniju u D-duru, op. 73 i Schumannovu Fantaziju za klavir i orkestar u a-molu, odnosno prvu verziju Klavirskog koncerta (I. stavak) sa solistom Matijom Kranjčićem, u posebnoj obradi za naš ansambl.

OKO je svoj prvi koncert održao 8. travnja 2012., u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Ansambl je ostvario na desetke uspješnih koncerata uključujući simfonijski repertoar od Sorkočevića pa do repertoara XX. stoljeća, a njegov osnivač je ujedno i dirigent, Damir Smerdel.
Opatijski komorni orkestar godinama razvija i gradi svoj ciklički put od svirača s probâ preko pozornice do slušatelja i njihove povratne reakcije. Ono zajedničko je uvijek bio entuzijazam u razumijevanju skladateljeve poruke zapisane između nota, dinamika i tempa, želja za prenošenjem glazbene (gotovo znanstvene) istine kao protutežu „show businessu“, estradizaciji i banalizaciji izvođačke glazbene umjetnosti. Ukratko – to je ansambl koji traži „drugi put“.

Koncert će se održati u Domu kulture Pučkog otvorenog učilišta M. A. Relković u Novoj Gradiški, 23. rujna u 19.30 sati, ulaz je slobodan.

Laura, Ana, Jakob, Kristian, Hrvoje, Petar, Matija, Petra, Ema, Tonka, Ana, Ivan i Damir vas pozivaju na jedinstven koncertni događaj. Dođite i uživajte s nama!

Slične vijesti

Najnovije