MAGDALENINA GLAD ZA NEKRETNINAMA

Radio Prkos 28.07.2023 NOVA GRADIŠKA
img

Tekstove koji govore o nimalo lijepoj situaciji u našem političkom životu čitamo svakodnevno. Naravno, ne i onu do kraja pravu, nimalo lijepu istinu o političarima i njihovim suprugama kojima je glad za imovinom glavna pokretačka snaga. Svi se boje reći kakva je to zapravo istina, posebice kad oni sami unutar svojih redova trebaju odvojiti “kukolj od žita“. U istom trenutku svi mi, od medija do običnih ljudi, trebali bi imati empatiju za sve njih, jer se trebaju odreći ponekog prava, te umjesto 15.000 - 20.000 i više kuna( cc 3 tisuće eurića) dobiti plaću umanjenu za koju stoticu .
Svi oni su stručnjaci, ali stručnjaka ima posvuda, u svakoj struci, pa u ovo vrijeme krize, nesigurnosti i radne fleksibilnosti ne čujemo previše o onima koji dobivaju otkaze, ostaju bez plaća ili im se one smanjuju bez previše pitanja i razgovora za 20, 30 ili 50 posto.

Kod nas su rijetki nezaposleni političari-saborski zastupnici, a plaće su im, bez obzira na status i staž, svima iznadprosječno dobre. Međutim, novca izgleda nikad dosta. Na žalost, živimo u vrijeme neoliberalizma, kad su očito i u politici zakletve sve manje “in“, nego je važna samo lova. Nije niti čudo što smo svjedoci kako im se život pretvorio u čistu pohlepu.Eto tako danas surfajući po nekim dokumentima naiđoh na papir iz kojega je razvidno kako je vlasnica stare kuće preko puta pekarnice Europa  gospođa Magdalena G.


U stvarnosti, odnosno u svakodnevnom životu netko bi nekoga upitao ponešto o porijeklu imovine,no kada su supruge saborskih zastupnika u pitanju situacija se drastično mijenja.Većina njih su poduzetnice,ne daj Bože da tko pomisli kako je kod nas u politici više aktualna mafija nego oni koji su spremni raditi za dobrobit naroda.Uostalom i Bog je najprije napravio sebi bradu,pa tako i naši ugledni političari najprije moraju zbrinuti svoje supruge,djecu,unuke. Kud god da pogledam neki strahovi ,moji sugrađani se boje i razmišljati a kamoli komentirati bilo što a situacija drastično nakaradna. Drama zbog same činjenice da pišem istinu s istim porivom i osjećajem za pravdu se nastavlja kao ja sam zločesta jer se usudim pisati ,a onda niti ne čudi da me ti isti političari bojkotiraju i da mi uskraćuju informacije. Možemo samo pretpostavljati zašto.Uostalom pa i nije baš dobro da se zna kako je nova vlasnica kuće preko puta pekarnice Europa gospođa Magdalena G.

Na žalost, ne moram citirati Balenovićku, ni ne moram otići iz ovog grada, jer kriminal i primanje mita je dobio i sudski epilog i u našoj sredini i uvjerena sam da će se slučaj Saucha ponoviti... vrijeme leti
U političkom sektoru i građevisnko političkom sektoru uvijek su ”svi na Vi“, obazrivi jedni prema drugima, nitko se ne želi zamjeriti previše nikome, dok istovremeno mnogi drže figu u džepu. A ispašta narod.
Međutim, šutnja, odnosno galama o njihovim pravima nije i ne može biti rješenje, jer želimo živjeti u zemlji u kojoj će biti reda, koji se, srećom, uvodi u posljednje vrijeme u mnogim područjima života.
Kada bi u našem gradu i među političarima ”sve maske konačno pale“, tada bi sigurno bilo više reda i rada pa bi se netko pozabavio i jednom od nekretnina gospođe Magdalene G.


Ako se sređuje situacija u krčmama i restoranima, trgovačkim lancima, tvrtkama i svima drugima, krajnje je vrijeme da se to napravi i u politici. Ipak je naš sabor ustanova puna stručnjaka i intelektualaca i nije uopće ok da se baš tamo događa nered. I tako ja pišem,psi laju karavane prolaze i nikome ništa...Svaka sličnost slučajna i nenanmjerna?!zlata pazman-petrić

Slične vijesti

Najnovije