NINA NOVINARKA I FLAMENCO GLAZBENICA

Radio Prkos 24.05.2023 KULTURA
img

Ninu Ćorić poznajemo već godinama iz novinarskih krugova, ali tek odnedavno znamo da se bavi flamenco glazbom. Njezina ljubav prema romskoj glazbi itekako ima smisla kada znate za njezinu flamenco pozadinu. Jedna je od rijetkih izvođača flamenco glazbe na ovim prostorima i već deset godina organizatorica međunarodnog Flamenco Festivala . Najnoviji joj je projekt suradnja s Tamburaškim orkestrom HRT-a, pa je definitivno možemo nazvati Ninom od stotinu projekata! -
"-Ako govorimo o spoznaji da svojim glasom mogu pjevati flamenco, to se dogodilo tek 2010. godine. Pjevala sam u Trešnjevačkim mališanima, kao dijete sam slušala The Kelly Family i po sluhu slagala svoju pjesmaricu s akordima za gitaru, ali moje pjevanje nije se ni po čemu posebnom isticalo. Nekoliko mjeseci kasnije, igrom slučaja, otišla sam u B.P. Club na večer flamenca i pjevušeći u sebi hitove Gipsy Kingsa primijetila da moj glas te specifične tonove može otpjevati i više nego dobro. Da skratim priču, prvo sam morala ‘propjevati’, a kako govorim španjolski jezik, ubrzo sam naučila par komercijalnih flamenco pjesama po sluhu i imitirajući mimiku pjevača.
Nije prošlo puno vremena, došla su i prva priznanja da to što radim – radim kvalitetno. Iz današnje perspektive, i s odmakom od dvadeset godina, mogu reći da uživam na svojemu glazbenom putovanju i stalno se usavršavam i učim, nemam vremena za nazadovanje."-rekla nam je Nina nakon izvrsnog gostovanja u našem Domu kulture u Novoj Gradiški gdje je oduševila publiku.
Nina i njena trupa svoj rad nastavljaju u Hrvatskoj uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Kraljevine Španjolske i iza njih su brojni nastupi.Ovog ljeta se spremaju u Vodice,a onda na jesen opet kontinentalna Hrvatska. Netko mora kontinuirano flamenco dovoditi pred našu publiku,jer stvarno imaju što pokazati . U svakom slučaju, " the show must go on."
-" Želim se samo zahvaliti našoj opernoj divi, gospođi Dunji Vejzović, koja ne propušta moje flamenco nastupe u Zagrebu i iznimna mi je podrška. Također, želim se zahvaliti svim kolegama glazbenicima estradnjacima na podršci posljednjih nekoliko godina. Sve su to ljudi s kojima sam imala izvrsnu suradnju radeći kao urednica programa na CMC televiziji i s kojima sam ostala i privatno dobra nakon odlaska u izvođačku glazbenu djelatnost. Riječ je o glazbenicima koji su uspješni u onome što rade, svatko u svom žanru, i lijepo je vidjeti kada se netko raduje tuđem uspjehu. "-rekla nam je na kraju razgovora Nina.zpp

Slične vijesti

Najnovije