Grad Heroj

Radio Prkos 18.11.2022 NOVA GRADIŠKA
img

Svake godine uz obilježavanje obljetnice pada Vukovara ožive sjećanja. Jedan od najvećih blagoslova kojim čovjek može biti darovan je imati domovinu i to domovinu u kojoj će slobodno živjeti, raditi i stvarati. Mi Hrvati do svoje slobode došli smo teškim putem, a mnogi su za ovo što imamo danas nesebično dali svoje živote. Nepravda je bila tako velika i boli još kao i one 1991. Istom snagom i istom jačinom.

Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve nedužne žrtve-stradalnike i branitelje Domovinskog rata širom Lijepe naše, jer Vukovar nije samo grad heroj, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva. Svjesni burne povijesti i prolaznosti na zemlji, ali i vječnih ideala koji ljudski život čine trajno vrijednim, uvijek spremni za obranu i dostojanstvo malog čovjeka i domovine izražavamo Vukovarcima duboko poštovanje i zahvalnost.

Hrvatima je sloboda draža od zlata i branitelji su hrabrošću nadmašili sami sebe i zbog njih se sloboda zove imenom Vukovara, Nove Gradiške, itd.... Vukovar je baš kao i naš grad doživio tragediju cijelog jednog naroda koji je svoju patnju utkao u neovisnost Hrvatske. I već tada te 1991. znali smo što je neizrecivo, što se ne može snimiti, ali sva lica i sve priče ostale su u nama, sačuvane u glavama ljudi koji vole svoj grad, svoju Domovinu. I zato se ipak ne moramo brinuti, jer zbog te i takve epske borbe, zbog zemlje natopljene krvlju i suzama kojoj smo svjedočili imamo obavezu dalje izgrađivati Hrvatsku s poštenim i odgovornim ljudima.

Slične vijesti

Najnovije