HUMORESKA-SVINJARIJE

Radio Prkos 12.10.2022 NOVA GRADIŠKA
img

Kad naši političari paradiraju gradom odmah znaš da se šuška s milijunima koji se, čini se, peru u našoj sredini i bilda se imidž nekih koji se već dugo valjaju po blatu. Ti naši "dobri i plemeniti ljudi" spremni su sve učiniti za građane, a izgleda (ako je vjerovati USKOKU I DORHU koji se konačno pritisnut EU probudio) nije im strano niti pravno i financijsko nasilje. Tako je to kada neki imaju neograničen pristup gradskoj lovi i neograničene mogućnosti za njenu manipulaciju.

I ne treba zanemariti poveći broj žetončića koji se cijenkaju kako bi ostali u milosti ovih na vlasti. Bar još neko vrijeme. Sve je to dio folklora ove sredine u kojoj nam obavezno umjesto istine serviraju laži i pismena tumačenja u kojima preskaču detalje. Ukras grada stvarno bi trebala biti i jedna farma svinja, pa da svinjarija bude, ne samo formalnost već kompletna, jer neki su  višestruko bezobrazni i opasni za svoju okolinu i što je još važnije prešli su svaku mjeru. A cilj svega toga samo je njima poznat. Zgrnuti u vlastiti džep što više. Što možemo, uvijek je bilo i biti će blesavih ljudi koji dopuštaju da se pred njihovim očima siluje kompletan sustav. Nikada, stvarno nikada ne znaš od kuda će i gdje udariti ti naši politički junaci.

Tužno mi je slušati i gledati do kud je sve ovo došlo, a u javnosti već smo odavno prozvani zbog različitih malverzacija. Oporba je jadna i bijedna, iz prikrajka ocijenjuje reakcije i procijenjuje imaju li uopće ikakve šanse ako se usude zinuti i pustiti glas. Ako nas ti i takvi, uz ove već unaprijed spomenute, u gradu vode samo mogu reći da i nismo bolje zaslužili od farme svinja u gradu, jer ovi bi i rudnik dijamanata upropastili. A ja kao ja, ostala najžilavija, najtvrdoglavija, najupornija, ne mijenjam preko noći svoje mišljenje. Povijest ovog grada teška je i bremenita. Udarne igle, zajedno s lovom koja od Bog te pita kuda prisitiže u naš grad kombiniraju političku stvarnost. Kad bolje promislim, još jednom ponavljam, nismo bolje niti zaslužili osim svinjarija i palamudženja pojedinaca, jer već dugo smo obezglavljeni. Čista smo avangarda! Nagrađujemo na izborima one koji su pod istragama, a mrgudni smo i nezadovoljni u svoja četiri zida.

U tom i takvom bezvlašću koje je država dopustila na dnevnoj bazi se projeciraju afere i zaista je već postalo fascinantno slušati tko je i gdje i kakvim kanalima zaposlen u javnim i gradskim ustanovama. Bilo kako bilo, naš grad je kvalitetan pogon za svinjarije, a blaženo nezainteresirani građani dopustili su da se pred njihovim očima odigrava scenarij u kojemu se otvoreno trguje i djeli. Po svemu sudeći ja to moram napisati kao scenarij i ponuditi nekom dramskom programu kao seriju iliti sapunicu u nekoliko nastavaka, jer čini se da nije puno bolje niti u nekim drugim mjestima u kojima je država osnovala još jednu novu agenciju, koja ne radi ništa dobro, nego sama sebi isplaćuje plaće i još ponešto ispod žita...

Nema nikakvih iznenađenja u pogledu kumstava i prijateljstava, oni su sveć zasjeli u udobne fotelje, a to što se vode kazneni postupci zbog razno raznih namještaljki- nikome ništa. I nikoga nije strah da će ih netko snimiti. Burgijaju li burgijaju i cirkus se nastavlja. Do kada? Ma, svaka sličnost je slučajna i nenamjerna...Zlata Pazman-Petrić

Slične vijesti

Najnovije