FEŠTA NAD FEŠTAMA

Radio Prkos 23.05.2022 NOVA GRADIŠKA
img

Članovi udruge umirovljenika Cernik na zaista jedinstven način, uz puno sadržaja provode svoje vrijeme. Djeluju već nekoliko godina i broje više od 200 članova te im puno znače njihova okupljanja i druženja, njihove fešte koje redovito organiziraju barem jednom mjesečno. A najzaslužniji za ovakva druženja su Ivan Topić, predsjednik Udruge i Snježana Džajkić, animatorica kulture, a svi umirovljenici su im na njihovom trudu neizmjerno zahvalni.

Na samom početku svečanosti uvijek ih pozdravi Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik koji ističe da su to dobri, plemeniti, vrijedni i radišni ljudi na čiju mudrost i znanje se uvijek u ovoj općini mogu osloniti. Niti na jednoj fešti ne zaostaju glazbenici, a niti kulinarski meštri. Ovoga puta su članovi DVD-a Baćindol pokazali kako su uzorni domaćini i zaslužuju sve pohvale i čestitke.

Inače i u subotu je bilo raznih aktivnosti, neke ćete vidjeti na fotkama, a neke su raspoloženje dobrano podigle, no ne smijem o svemu niti pisati. Čak sam i ja zapjevala, ali su me organizatori uljudno zamolili da se manem mikrofona. Sve u svemu, bila je ovo veselica za pamćenje. Uslijediti će sada i izleti, a aktivnosti zabavno-kulturnog karaktera nakon Baćinodla održat će se u Banićevcu.

I da zaključim, starije generacije su puno skromnije i neopterećeni su, vole se družiti, a druženje je lijek za sve boljke i nedaće. Valjalo bi da slijedimo njihov primjer, jer su i ovoga puta tulumarili do ranih jutarnjih sati! ZPP

Slične vijesti

Najnovije