Novi prostor za nove prilike: Otvorena izložba Foto kluba F4

Radio Prkos 10.04.2022 KULTURA
img

Sinoć je otvorena izložba fotografija novogradiškog Foto kluba F4. Uz izložbu, povod jučerašnjem okupljanju bilo je i predstavljanje novog prostora i galerije ovih foto-kreativaca. Njihova nova adresa je Trg kralja Tomislava 3 – Bolte, a u lijepo uređenom i komfornom prostoru od sada će moći organizirati izložbe, susrete i radionice.

Kako ističe predsjednik Foto kluba F4, Gabrijel Vrebac, novi radni prostor dio je Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška te će ga koristiti nekoliko udruga i poslužit će kao galerija, studio i učionica što će značajno koristiti radu Foto kluba F4. Osim za rad i edukaciju, u ovom prostoru moći će ugostiti i druge fotografe i umjetnike.

Na izložbi su predstavljeni radovi 11 autora, članova Foto kluba F4, ukupno 30 fotografija, a rade, ističu, i na pripremi ostalih sadržaja gdje će radio amateri i modelari predstaviti svoje radove.

Tomislav Petrović, predsjednik zajednice Tehničke kulture uputio je riječi zahvale svima koji su pomogli u realiziranju ove ideje. „Stvorili smo jedan prostor u kojem će naši mladi ljudi i oni srednjih godina i najstariji biti uvijek dobrodošli, koji će njima biti zanimljivi, koji će svojim radom doprinijeti razvoju našega grada. Ove su bolte ispričale mnogo priča, a sada im dajemo priliku da ispričaju još jednu, našu priču. Zahvaljujem svima koji su pomogli.“ – rekao je Petrović.

Gradonačelnik Vinko Grgić pohvalio je rad Zajednice tehničke kulture i Foto kluba F4 te izrazio nadu da će aktivno nastaviti dalje i kreirati nove sadržaje za sugrađane, naglasivši da će im Grad i dalje biti podrška u tome. „Želimo da ovo bude mjesto okupljanja, razgovora i realizacije novih, dobrih ideja. Zato, samo naprijed.“ – rekao je gradonačelnik. TC

Slične vijesti

Najnovije