Gradska knjižnica Nova Gradiška: Uz Domagoja Kneževića započeo Mjesec hrvatske knjige

Radio Prkos 16.10.2021 KULTURA
img

Jučer je u vijećnici Turističke zajednice grada Nova Gradiška predstavljena knjiga Domagoja Kneževića Ma bit će ok čime je svečano započeo Mjesec Hrvatske knjige 2021. kojega i ove godine obilježava novogradiška Gradska knjižnica.

Književnu večer i razgovor s autorom moderirala je v.d ravnateljica Gradske knjižnice Ernestina Straga Šašić.

Domagoj Knežević, simpatični je bloger i kolumnist te kako sam ističe, ponosni samoborac, sretno oženjen, otac, novinar i od nedavno pisac. Knjiga Ma bit će ok, zbirka je odabranih kolumni, odnosno priča, koje su nastajale posljednje tri godine, a dotiče se raznih tema: „Pišem o svemu, nisam tematski vezan uz neku temu, a želio sam da knjiga bude odmak od svakodnevice koji govori o svakodnevici – braku, djeci, kreditima, i svim životnim situacijama, ali na jedan zabavan, duhovit način.“ – pojašnjava Knežević.

Ideja da svoje tekstove objedini u knjigu došla je prošle godine, a knjiga sadrži pedeset priča u kojima se većina njegovih čitatelja pronalazi, a zanimljivo je da je izašla u njegovu vlastitu izdanju.

Iako mu je turizam primarna djelatnost, i pisanje je pronašlo svoje mjesto u njegovoj svakodnevici: „Otkad znam za sebe, radim nekoliko poslova istovremeno i možda mi je čak bilo i malo dosadno, pa se pojavila ideja za pisanjem. Svemu je prethodilo još i vrijeme studiranja, kad smo morali za potrebe studija voditi neke blogove. Zatim sam supruzi za desetu godišnjicu braka napisao pregršt lijepih tekstova koji su bili jako dobro čitani. Jedna prijateljica mi je natuknula kako bih se mogao ozbiljnije početi baviti pisanjem. Ta ideja mi je ostala negdje memorirana i šest godina kasnije odlučio sam pokrenuti blog Take A Break.“

Uz dozu smijeha, zabave i dobrog društva tako je jučer započeo Mjesec hrvatske knjige, a ako vam je nedostajalo motivacije za čitanje, autor poručuje: „Čitanje je proces u kojemu smo sami sa sobom i jedan odmak od svakodnevice, a knjige i naša mašta nemaju granice. Uz moju knjigu ćete se zabaviti, nasmijati i možda pronaći jedan mali dio sebe i nešto optimističniju perspektivu naše svakodnevice, a to nam u ovim vremenima treba.“

Večer je glazbenim nastupom upotpunila vokalna skupina “Aurora”. TC

Slične vijesti

Najnovije