Vrijedna donacija Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" novogradiškoj Bolnici

Radio Prkos 12.10.2021 NOVA GRADIŠKA
img

U novogradiškoj Općoj bolnici jučer su ravnatelj OB dr. Josip Kolodziej i dr. Boris Lovrić, voditelj Odjela ginekologije i opstetricije u Općoj bolnici preuzeli vrijednu donaciju članica Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići”. Riječ je o uređajima vrijednima oko 100 000 kuna.

Kako je istaknula predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" Željka Vučko, ovo je samo jedna u nizu njihovih vrijednih donacija. Već ranije, 2014. godine novogradiškoj bolnici darovali su reanimacijski stolić vrijedan 122 tisuće kuna. „ Ova donacija dio je akcije Palčić za Hrvatsku, koja je nastavak akcije Vratimo palčiće u Petrovu. Ovom akcijom još jednom smo pokazali da mislimo na sve, da ne uključujemo samo velika rodilišta, nego da svako dijete, bez obzira gdje je rođeno u Hrvatskoj, ima adekvatne uređaje da bi imalo najbolji mogući početak u životu.” - istaknula je Vučko.

Novogradiška bolnica jučer je tako u sklopu akcije Palčić za Hrvatsku, koju vode Klub roditelja nedonoščadi Palčić i navijači Dinama, primila donaciju koju čine fototerapijska posteljica i bilirubinometar te transfuzijsku pumpu.

Ravnatelj OB Nova Gradiška zahvalio se u ime novogradiške bolnice na ovoj vrijednoj donaciji istaknuvši kako je riječ o vrlo vrijednim i značajnim aparatima koji će pomoći u radu Rodilišta i podići kvalitetu rada toga Odjela i brige o djeci.

 

Slične vijesti

Najnovije