Poljoprivredno - poduzetničke ideje

Radio Prkos 24.09.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Ovogodišnja manifestacija Poljoprivredno - poduzetničke ideje koja se danas i sutra održava u gradu Novoj Gradiški pripremljena je pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije, Ministarstva poljoprivrede, Grada Nove Gradiške te Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.
Na središnjem gradskom trgu, već od ranih jutarnjih sati predstavljaju se Novogradiščanima brojni izlagači, od proizvođača cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, vlasnici OPG-ova i obrta, pa do proizvođača raznovrsne opreme, meda, vina i piva.

U Mednom doručku danas su najviše uživala djeca koja su imala priliku naučiti više o važnosti zdrave prehrane kao i o proizvodnji i konzumaciji meda, iz nacionalne staklenke.

- " Promocija domaćih proizvoda sa hrvatskih oranica, iz naših voćnjaka i vrtova, iznimno je važan cilj ove vrijedne manifestacije koja se u našoj županiji organizira 22. puta.” - ističe Željko Burazović, pročelnik odjela za poljoprivredu BPŽ te naglašava kako je poljoprivreda bitna u strategiji razvoja Brodsko-posavske županije, a kupovina naših proizvoda je značajna za opstojnost brojnih OPG-ova s Novogradiškog područja i iz cijele Hrvatske.

U ime Brodsko-posavske županije okupljenima se obratio župan Danijel Marušić rekavši kako su na PP idejama objedinjene dvije manifestacije u jedan iznimno lijep i koristan događaj.

Brojne goste i posjetitelje danas je pozdravio ravnatelj Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Goran Lipavić koji je uz ostalo rekao kako se u poljoprivredu i njen razvoj ulažu znatni napori. Ono što se događa konstantno 22 godine (prekid zbog epidemiološke situacije i pandemije bila je prošla godina), je vrijedno i valja, a ova manifestacija je iz godine u godinu sve bolja i bolja, zaključio je Lipavić.

Hrvatska ima kvalitetne i dobre proizvođače meda, ali i svih ostalih domaćih proizvoda, a ovakve manifestacije koje su iznimno posjećene doprinose promociji svega što imamo za ponuditi. Uz brojne izložene proizvode, Novogradiščani će moći uživati na sajmu i u popratnim sadržajima te u kulturno - umjetničkom programu. ZPP

Slične vijesti

Najnovije