KLD Rešetari aktivno nastavlja s radom

Radio Prkos 28.08.2021 KULTURA
img

U Rešetarima je jučer održana tematska sjednica KLD-a Rešetari na kojoj je predstavljen okvirni plan rada za sljedeću godinu. Sjednicu je vodio predsjednik KLD-a Rešetari Ivan DeVilla. Bilo je riječi i o nadolazećim Rešetaračkim pjesničkim susretima koji bi trebali biti održani u rujnu, iako zbog pandemije i stalnih promjena epidemioloških mjera još nije donesena konačna odluka hoće li susreti biti održani uživo ili online.

Što se tiče plana za sljedeću godinu, KLD Rešetari i dalje nastavlja aktivno djelovati u sferi kulture kroz različite programe. Između ostaloga, u sklopu Likovne sekcije Petrović planirano je nekoliko izložbi kao i nastavak rada na izradi stalnog postava Galerije Antuna Petrovića i uređenju deponija slika Likovne kolonije Petrović Rešetari. Svoj aktivan rad nastavit će i Književna sekcija 2-9-2, pa su tako sljedeće godine u planu pjesnički susreti u Kulturnom centru u Zagrebu, kao i XV. Rešetaračko proljeće u svibnju, a sljedeće godine u fokusu će biti nacionalna manjina Makedonaca u Hrvatskoj.

Iduće godine trebala bi se održati  i XXV. Likovna kolonija Petrović Rešetari kao i drugi susreti i kulturna događanja. TC

Slične vijesti

Najnovije