Iz Telegrama: Iz SDP-a izbačena i najveća Milanovićeva donatorica

Radio Prkos 28.07.2021 POLITIKA
img

U svim hrvatskim medijima objavljeno da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin iz stranke izbacio niz ljudi koji su bili najbliži suradnici Davora Bernardića. Tako se spominju Gordan Maras, Rajko Ostojić, Bernardićev kum Tihomir Barišić, Zvane Brumnić, Nikša Vukas, ali i aktualna saborska zastupnica Marina Opačak Bilić čiju je mega aferu razotkrio Telegram.

 
Fiktivna prodaja strojeva i muljanje na predstečaju?
Naime, Marinu Opačak Bilić, koju se ujedno spominje i kao najvećeg pojedinačnog donatora predsjedničke kampanje Zorana Milanovića 2019. godine, brodski poduzetnik Željko Garić teško je optužio da je, dok je bila direktorica tvrtke Feliks regulacija, fiktivno prodala strojeve drugoj tvrtki za 5,5 milijuna i na taj način varala na predstečaju. O ovoj temi ekstenzivno je pisao Telegramov Drago Hedl početkom srpnja ove godine.

Poduzetnik Garić, naime, tvrdi da se radilo o klasičnoj prijevari: fiktivnoj prodaji i da strojevi iz Feliks regulacije nikada nisu otišli u tvrtku Brod niti je ta tvrtka ikada platila onih 5,5 milijuna kuna. Cilj je bio, tvrdi Garić, da se Feliks regulacija, s fiktivnim potraživanjem od 5,5 milijuna kuna, u postupku predstečajne nagodbe, pojavi kao najveći vjerovnik.

IZVOR/FOTO: TELEGRAM.HR

Slične vijesti

Najnovije