Pakao rata

Radio Prkos 10.05.2021 UDRUGE
img

Hrvatski branitelj i hodočasnik JOSIP KLARIĆ koji je napisao nekoliko knjiga vezanih uz strahote koje su doživjeli hrvatski branitelji na prvoj crti bojišnice u Domovinskom rata bio je jučer gost članova Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška.

Arsen Granda je, kao i toliko puta do sada, i ovog hodočasnika koji pješice ide od Zagreba do Vukovara ugostio na Novogradiškom području i iskoristio prigodu da mu pokaže spomen sobu u Domu hrvatskih branitelja na što su svi branitelji iznimno ponosni. U tijeku je i opremanje knjižnice, ali i muzeja sa uniformama hrvatskih branitelja i policije. Doista jedna iznimno vrijedna zbirka koju naši dragovoljci svakodnevno marljivo obogaćuju.

Inače, Josip Klarić nam je rekao da je obolio od parkinsonove bolesti, ali to ga niti najmanje ne spriječava da redovito pješači. S Novogradiškim dragovoljcima se upoznao u Međugorju. Prije Nove Gradiške ovog hrabrog čovjeka koji preživio pakao rata ugostili su u Okučanima, a nakon Nove Gradiške svoj put je nastavio kao i toliko puta do sada uz snagu za koju kaže da dolazi od Boga. zpp

Slične vijesti

Najnovije