Zabavna predstava za djecu Kazališta slijepih i slabovidnih osoba Novi život

Radio Prkos 19.04.2021 KULTURA
img

U Domu kulture u subotu je održana vrlo zanimljiva predstava za djecu Ispeci pa reci u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život.

Predstava je to koja je na zanimljiv i razigran način naše najmlađe sugrađane povela na zabavno putovanje i lutanje kroz misli i mudrosti naših predaka, odnosno izreke na kojima počivaju naše današnje navike i postupci. Pet najpoznatijih poslovica pretvorili su u pet priča kojima su pokazali kako su se poslovice prenosile s koljena na koljeno i kako su došle do nas jer kako su istaknuli - preci su nam ostavili bogatstvo koje ne smijemo zanemariti i zaboraviti.

Inače, Kazalište slijepih i slabovidnih osoba Novi život svoju priču su započeli još 1948. godine, a do danas su odigrali preko 3550 predstava i oko 110 premijera.

Misija Dramskog studija "Novi život" je razbijati predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama, odnosno senzibilizirati javnost za mogućnosti i umjetničke kreacije slijepih i slabovidnih osoba, što podrazumijeva aktivno sudjelovanje u javnom i kulturnom životu Hrvatske na način ozbiljnog bavljenja kazališnom umjetnošću, odnosno aktivnim participiranjem na otvorenom kulturnom tržištu. Vizija je kako ističu, društvo u kojem biti slijep neće značiti manje vrijedan, nego različit.

Slične vijesti

Najnovije