Milenijska fotografija

Radio Prkos 15.04.2021 PRIČE
img

Knjige su jako korisne. Kada uzmemo neku debelu knjigu s police ojačamo svoje mišiće, ali možemo saznati i neke korisne informacije. Ovih dana puno razmišljam o gradu i njegovoj povijesti, o ljudima, ulicama kroz koje prolazimo svaki dan.

Kada se kaže ulica, misli se na mjesto u kojemu živimo, naš mali komadić svemira. Prava ulica ima kuće, svoje zgrade, zidove, prozore. Ulice nam mogu puno ispričati puno toga o ukusima, nadama i ljudima koji žive u njima. Na ulici susrećemo susjede, razgovaramo s njima, odmaramo se od TV ekrana, društvenih mreža. Ulice imaju i svoja imena i to im daje neki dublji smisao. Pričaju priču o važnosti onih koji su živjeli prije nas.

U ulicama Nove Gradiške svi mi koji volimo ovaj grad osjećamo se sigurno, lijepo i opušteno. Na ulici možemo raditi puno toga što nam padne na pamet. Najbolje što nam se može dogoditi je šetati ulicom života svaki dan. Dakako i nitko nas neće ogovarati ako pozovemo ljude da se fotografiraju s nama. Što više to bolje. To je normalno za one koji su bešćutni i bahati pa još ako će  uz to i  darivati gladnu gomilu nesretnika.  Stožer civilne zaštite mjere je izdao za stoku sitnog zuba i epidemiološke mjere mora poštivati samo puk,koji bi i krvi dao za sitniš...U ovom gradu sve je dopušteno i nema cenzure. Dakle, valja nam napraviti milenijsku fotografiju ne misleći o koroni. Tko šiša koronu, a i sve nas. Zbogom pameti! Zato volim svaku ulicu u gradu i onu koja je asfaltirana jer u njoj žive "glavešine" i onu koja je tek prašnjavi puteljak gradske sirotinje.

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije