Konferencija novogradiškog Stožera: Povećan broj novozaraženih na području grada

Radio Prkos 05.03.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Jučer je održana konferencija Stožera civilne zaštite grada Nova Gradiška na kojoj je bilo govora o trenutačnoj, pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije, odnosno na području Nove Gradiške. Kako je istaknuo načelnik novogradiškog Stožera civilne zaštite Marko Ćosić, od 14. veljače do danas u gradu Nova Gradiška bilježi se povećanje broja zaraženih od koronavirusa od 30 do čak 50 posto: „ To je stvarno veliki broj zaraženih na ovom području. Koliko imamo informaciju, u novogradiškoj je bolnici hospitalizirano dvadesetak oboljelih.” - kazao je Ćosić.

Problem je, kako je istaknuo Ćosić, što sve ostaje na razini informacije: „Kao načelnik Stožera civilne zaštite grada Nove Gradiške sve informacije saznajem putem maila, iz medija i drugim putevima, i u tome je problem, a ne izravnom komunikacijom.”

Prema Ćosićevim riječima, u ponedjeljak su otvorene terase ugostiteljskih objekata i u Novoj Gradiški koje su dovele do povećanog okupljanja ljudi, a na jučerašnjoj sjednici novogradiškog Stožera, članovi Stožera složili su se da je možda ovakva odluka bila preuranjena s obzirom na znatno povećanje broja novooboljelih.

Što se tiče najavljene izlacije od 14 dana, Ćosić pojašnjava kako se takva izolacija odnosi samo na ljude koji dolaze iz država u kojima su otkriveni novi sojevi virusa, u ostalim slučajevima vrijedi izolacija od 10 dana.

Iz novogradiškog Stožera smatraju da je potrebna bolja komunikacija sa županijskim, lokalnim i nacionalnim Stožerom kako bi se donosile što kvalitetnije odluke i mjere: „Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite grada Nova Gradiška donijeli smo odluku da ćemo uputiti dopis Županijskom stožeru civilne zaštite Brodsko posavske županije da se i nas treba nešto pitati. U našem Stožeru su stručni ljudi; ravnatelj bolnice, epidemiolog, načelnik Policijske postaje i njih bi se trebalo pitati i poslušati.” - kazao je Marko Ćosić.

Za sada se neće ići s prijedlogom da se postrože mjere u gradu Nova Gradiška, ali Stožer je uputio apel građanima da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera. 

Slične vijesti

Najnovije