Magla, magla svuda oko nas

Radio Prkos 02.02.2021 PRIČE
img

Nova Gradiška želi novi početak. Već se po kuloarima govori o četiri kandidata za funkciju gradonačelnika. Jedan je komičar koji lako pridobiva lažima ljude za sebe. Drugi je šarmer, treći provokator, a četvrti je katolik kao i Vladimir Putin. Kome od njih je na predstojećim izborima uspjeh zajamčen?

Ovaj posljednji je već glumio razno razne političke funkcije, a njegove pristaše već slave. Imat će kako čujem izuzetno personaliziranu kampanju, pa neki smatraju da protiv njega nemaju nikakvih izgleda. Svoje političke stavove i inače je gradu iznosio nejasno, ali zna udarati iz svih raspoloživih oružja, a predizbornu kampanju će koristiti kao obračun sa svojim neistomišljenicima. Građani u našem gradu nezadovoljni, investicije u gradu su izostale, nekog rješenja pametnog nema na vidiku. No, možda će njemu i njegovim sljedbenicima smijeh ipak zapeti u grlu.

Već smo se naslušali svakakvih obećanja, a potpuni krah ovog grada je pred vratima. Kip dragog nam Pape nijem....Bilo kako bilo timovi se okupljaju, a neki bi trebali pripaziti da im pogrešni savezi ne oduzmu elan iz pozitivnog raspoloženja. Postavlja se pitanje hoće li dotični zabavljač nešto više i glasnije reći djelima da zaista želi gradu promjene na bolje. A i prijenos vlasti u gradu će uz ovog "narodnog tribuna" biti puno jednostavniji i teći će bez problema.

Građanima treba čestitati ako ga izaberu, uostalom, kada bi izbori u politici mogli nešto promijeniti, u Hrvatskoj bi ih odmah ukinuli. Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođete do krivog zaključka. Poznato je da sam ljubiteljica političkih provokacija, pa me i izborna utrka veseli, baš kao i kupanje u gradskim bazenima....a za dotičnog gospodina imam prijedlog za moto kampanje: "Lopovi glasajte za mene, trudit ću se da vas ne iznevjerim i da kradem duplo više nego do sada!" Novogradiščani znate li koja je razlika između političara i lopova? Vjerujte nikakva, samo što političare mi biramo, a lopovi izaberu nas! Narode zabava može početi, dobit ćete mrvice!

Zlata Pazman Petrić

 

Slične vijesti

Najnovije