Ubojstvo se trebalo spriječiti

Radio Prkos 07.04.2021 KOLUMNA
img

Jučer poslijepodne ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Kaktić- Stanić i vršiteljica dužnosti ravnateljice Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Marija Jugović održale su tiskovnu konferenciju na kojoj su pokušale opravdati rad socijalnih djelatnika, a vezano uz teško ozljeđivanje male djevojčice koja je zbog batina preminula u bolnici! Kako smo mogli čuti nova v.d. ravnateljica je obavila razgovore s djelatnicima vezano uz postupanje u ovom slučaju te se sada čekaju nalazi stručnih službi.

Sve stavove i saznanja do kojih došla odlučila je zadržati za sebe, a Tatjana Kaktić- Stanić je istaknula kako su djelatnici i uposlenici Centra u šoku. Pozvala je javnost da se suzdrži od govora mržnje te naglasila kako su socijalni radnici dobili niz prijetnji. Bilo kako bilo, ja se ne mogu oteti dojmu da je došlo do propusta i da je zbog toga jedan mali život bespomoćne djevojčice grubo prekinut. No,o tome će svoj sud dati ponajprije nečija savjest, a tek onda institucije koje su zakazale.

V.d. ravnateljica Marija Jugović je obavijestila novinare da je posjetila baku ubijene 2,5 godišnje djevojčice i dogovorena je sahrana nakon obdukcije, koja će biti za nekoliko dana. Sve u svemu, ponekad bi uz razum, trebalo odlučivati i srce pa ću samo reći da do svega ovoga nije trebalo i nije smjelo doći. To je još samo jedna slika prejadnog i pretuženog društva koje nije znalo i moglo zaštiti one koji se sami ne mogu zaštiti od zlostavljača. I da zaključim....moje je mišljenje da se ova smrt i ovo ubojstvo moglo spriječiti!

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije