Čovjek koji živi za svoj poziv

Radio Prkos 18.02.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Danas ću pisati o jednoj profesiji ili bolje reći životnom pozivu. Medicinska sestra ili tehničar je zakonom regulirano zanimanje. Profesija je to koja je znanstveno utemeljena, disciplina koja se koristi znanjem iz medicinskih, društvenih, humanističkih znanosti te znanjem sestrinske prakse. Sestre, odnosno medicinski tehničari bave se pružanjem pomoći, prevencijom, liječenjem i rehabilitacijom osoba svih životnih dobi.


Željko Đurić je najomiljeniji medicinski tehničar na Novogradiškom području. Svoje bogato četrdesetogodišnje znanje stjecao je radeći na odjelu u bolnici, pod nadzorom iskusnih medicinskih sestara i uz stručnu podršku liječnika. Već dugi niz godina uposlen je na hitnoj, a oduvijek prati razvoj medicine, sve trendove samoobrazovanja i sada u vrijeme covida podiže razinu standarda u pružanju medicinske pomoći. Meni je bila velika čast što je pristao na razgovor i podijeliti svoja radna iskustva sa mnom.


Željko Đurić je svjestan da kvaliteta rada i zdravstvena njega u ovim vremenima nije dovoljna, jer smo svi poprilično uplašeni covidom i onim što je on donio svima nama, ali kaže, ako si čovjek i prijatelj bolesnom tada si uspio u svom poslu. Ovaj medicinski tehničar je ponos zdravstvene struke, jer radi na dobrobit svih kojima je zdravstvena pomoć potrebna. On je heroj današnjice, a zahvalnost pacijenata jedina mu je nagrada za njegov trud. Puno zna, odgovorno radi i nije mu to posao već poziv. Cilj mu je pomoći svakoj osobi, bilo da je u dežurstvu ili ne, ljudi ga zovu, pitaju, a on je sretan kada im može pomoći, savjetom ili odgovarajućom zdravstvenom skrbi, ali prije svega riječima utjehe, pogledom ohrabrenja.


Za Željka Đurića se može reći da svoj poziv živi i radi 24 sata dnevno, svih proteklih 40 godina. Njemu biti čovjek ne predstavlja nikakav napor i zato u ime svih nas jedno veliko ljudsko hvala Željku Đuriću. Neobična smo vrsta mi ljudi. Dijelimo se na ove i one, a u ovo suludo vrijeme Željko Đurić se svrstao u jednu jedinu pravu kategoriju. Veliki Čovjek koji u inat koroni hrabro iz dana u dan pomaže nejakima što u bolesti i samoći drhte.


Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije