Kolumna: Stara, zbogom!

Radio Prkos 31.12.2020 KOLUMNA
img

Stara godina, posljednji dan i Nova godina nekada su bili veseli i u Hrvatskoj. Sada me ovo podsjeća na pustoš, na zemlju duhova. Nekada smo se radovali i snijegu, vožnji saonicama, Djedci koji ispunjava želje. Ove godine sve je drugačije. Naša vesela zemlja čudesa, djeluje mi zastrašujuće napušteno.

Bila je ovo zbog pandemije i potresa drugačija i iznimno teška godina. Teško da bilo tko od nas može uživati u novogodišnjoj radosti, dok ljudi oko nas pate. U svojoj špilji ostao je ove godine i dobri djedica, njegovi vilenjaci, sobovi nisu upregnuti u saonice. Ipak Djedica mi je šapnuo da ima sjajne vijesti za sve nas u Hrvatskoj. Nova godina će ipak doći, a ova će proći. Stoga budimo dobri i pomozimo onima kojima treba naša pomoć...

Ovu godinu ćemo svi htjeti zaboraviti što prije, zbog udara koronavirusa na cijelo čovječanstvo, zbog nekih političara, ali i nekih nama dragih osoba koji su nas napustili, pa ipak i nadalje žive u našim srcima. Teške životne situacije na svaku osobu ostavljaju drugačije posljedice. Ipak u glavi nakon svih tužnih trenutaka čujemo glas koji pita želimo li umrijeti ili živjeti?! Usprkos svim lošim danima, ja biram život i vjerujem da zajedno puno toga možemo učiniti. Proći će i ovi burni, apokaliptični trenuci u kojima smo svi mi u Hrvatskoj razbijeni u stotinu komadića, a uz trud svih nas doći će i sreća! Mora!

Neću praviti inventuru. Stvarno je bilo mnogo trenutaka u kojima smo se živcirali i vjerojatno ćemo to činiti i ubuduće. Od sveg srca želim vam divan ponedjeljak, zaljubljeni utorak, solidnu srijedu, četvrtak bez problema, odličan petak, sretnu subotu, mirnu nedjelju i uspješnu 2021 godinu! I ove godine skupa s vama sam svjedok svakog trenutka u gradu, Slavoniji, Hrvatskoj, približila sam se običnom čovjeku, jer sam i sama obična, poštujem vas i cijenim i doslovce svojim riječima povezujem Slavonce koji žive na svojoj grudi s onima širom svijeta. S vama pijem svoj jutarnji cappuccino s mlijekom.

Je*i ga, ode još jedna godina šutnje i trpljenja dok kažeš keks, a naše bolje sutra u džepu političara, koji se hvale učinjenim, a neki od tih političara najveći su neprijatelji svima nama koji živimo u ovoj zemlji. Bit će da smo svi izgubili još jednu godinu, bila je nakaradna, a političari su je mogli i trebali učiniti boljom. Eto, to bolje želim nam sutra bez političkih galamdžija, kojima je bolje sutra, ma kako ofucano zvučalo, tek velika cifra u podebljim imovinskim karticama.

I što da vam još poželim? Svakoga dana u narednoj godini budite u ratu sa svojim manama, a u miru sa susjedima i svakoga dana u idućoj godini trudite se postati bolji ljudi. Poruka vrijedi i za naše političke jurišnike u Novoj Gradiški! Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije