Kolumna: Bogovi su pali na tjeme

Radio Prkos 22.09.2020 KOLUMNA
img

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela Vinko Grgić je u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Uvaženom gradonačelniku i saborskom zastupniku Vinku Grgiću je istražni zatvor određen, ponavljam, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja koruptivnog nedjela, dakle, koliko ja shvaćam, pritvoren je po dvije osnove, a iz pritvora neće izaći ako ne podnese ostavku na mjesto gradonačelnika, ne iz moralnih razloga, već je ostavka čisto tehničke prirode.

Tek toliko da ne bude zablude, ne pita se njega više ništa, već suca istrage! E sad, nešto što možemo analizirati je informativno, neka događanja su analitična, puno toga će u narednim danima tek izaći na vidjelo. Recepta za opstanak u ovom svijetu u kojemu danas rade novinari nema, ali po meni formula je objavljivati i istinito prikazivati događaje. I pri tome se novinari bore sa sjenama onih koji ih ucjenjuju i prijete pa sami sebi grizemo rep. Unatoč tome, postoje neki profesionalni standardi,vjerodostojnost, preciznost, provjerena i točna informacija.

Sudbina je htjela da Nova Gradiška ovih dana bude na naslovnicama svih medija. Sudbina ili netko tko se malo zaigrao? Ja znam što čujem, znam i što pišem, nisam vidovita, ali znam zbrojiti dva i dva. Uvreda za zdravu pamet bila bi osuditi nekoga, bez da se završi sudski spor, ali uvreda bi bila i krivo interpretirati njegovu ostavku s kojom se ovih dana barata u javnosti kako bi zvučala manje šokantno. U nekim glavama pomno je osmišljen plan djelovanja za narednih nekoliko mjeseci, a SDP misli da je u Novoj Gradiški zapišao i označio svoj teritorij. Politički dezerteri iz HDZ-a po običaju nesposobni i nemaju nikakvih komentara. I SDP i HDZ daju nam do znanja da nema smisla bilo što zaključivati, izuzev konstatirati da se političari bave politikom zbog osobnih interesa, a sve to mi liči na onaj odlični film "bogovi su pali na tjeme" zbog boce coca - cole, u ovom slučaju zbog siće i navodnog mita od 5 % koji netko nekome tek treba dokazati. Pa ako je politika kurva,što su onda političari? E, pa sad pitam se pitam što će biti s onima koji još uvijek vjeruju,u bogove s ljudskim osobinama?

Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije