Veselje u gradskom parku uz Tatu Slikovnicu

Radio Prkos 13.07.2020 NOVA GRADIŠKA
img

Danas je u gradskom parku opet bilo veselo!

Radoznale mališane zabavljao je Tata Slikovnica pričajući im zanimljive priče uz glazbu i ples. Ovo je jedno u nizu događanja koje Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković priprema u sklopu manifestacije Volim....Ljeto i kulturu!, a koju POU MAR ostvaruje uz potporu Grada Nova Gradiška, Ministarstva kulture RH i HAVC-a.

Glavni glumac i pokretač projekta Tata Slikovnica je Igor Baksa koji je potaknut razmišljanjem o tome kako je, uslijed zatvaranja škola i vrtića, djeci oduzeta mogućnost odlaženja na dramsko-scenske programe, a kvalitetnog online sadržaja za djecu baš i nema, osmislio ovaj online projekt koji, osim što zabavlja, potiče na kreativnost i maštovitost, kroz dramsko-scensku igru čiji su osnovni građevni elementi pokret, glas, grimasa, maska i lutkarski elementi, te vrlo često melodija i ritam.

Inače, Igor Baksa umjetnik je koji iza sebe ima 12 godina profesionalnog rada u dječjem kazalištu, samostalni je umjetnik – glumac, u slobodno vrijeme bavi se glazbom, a posljednjih 8 godina najviše vremena i briga provodi kao sretan roditelj.

I ovoga puta Igor Baksa je uspio zabaviti novogradiške klince kroz šaljiv i interaktivan nastup, priče i glazbu. Volim...Ljeto i kulturu nastavlja se već sutra uz predstavu za djecu Crvenkapica koju izvodi Teatar Naranča u 19 h i film Stanlio i Olio u 21 h u gradskom parku.

Slične vijesti

Najnovije