U Novoj Gradiški predstavljena Kijevska piletina Drage Hedla

Radio Prkos 21.11.2019 KULTURA
img

Jučer je u svečanoj vijećnici u Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška održano predstavljanje knjige novinara, književnika i publicista Drage Hedla. Riječ je o romanu Kijevska piletina, svojevrsnom nastavku kriminalističke triologije Izborna šutnja i Ispovjedna tajna u kojima možemo pratiti i iste junake.
Hedl je priznao da iako nije imao u planu pisati kriminalističke romane, a naročito ne triologiju, to se ipak dogodilo te otkrio publici da je u planu i snimanje tri sezone serije prema njegovim romanima koje će se snimati na lokacijama u Osijeku, Beogradu i Kijevu.

U njegovim romanima izmjenjuju se kriminal i politika, koji često idu ruku pod ruku. Kijevska piletina, osim što je kriminalistički roman, zalazi u sferu političkog trilera. Hedl svoje romane ne piše samo kao književnik, nego i kao novinar s dugogodišnjim istraživačkim iskustvom u kojemu se i sam susretao s brojnim temama iz političkog i javnog života. Stoga ne čudi da piše o temama koje su i danas vrlo prisutne u medijima, a tiču se upravo političkih afera i kriminala. Kako je i sam rekao: „Moji romani imaju i snažnu kritičku notu prema društvenim anomalijama; korupciji, kriminalu, pohlepi, beskrupuloznosti, potpunom pomanjkanju empatije.„
Inače, Hedl je objavio 14 knjiga, od čega četiri romana, zbirke kratkih priča, eseja i reportaža, te nekoliko publicističkih djela.
Razgovor s autorom izvrsno je moderirao dramaturg i prozaik Davor Špišić, dok je ulomke iz knjige interpretirala Anita Schmidt, osječka glumica.

Slične vijesti

Najnovije