GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA NOVA GRADIŠKA ZAPOČELO PROGRAM EDUKACIJE DJECE U OSNOVNIM ŠKOLAMA "SIGURNOST NA VODI"

Radio Prkos 20.04.2023 ŠIRE NG PODRUČJE
img

19.04.2023.g. u osnovnoj školi "Markovac" u Vrbovi započela je provedba projekta Hrvatskog Crvenog križa "Sigurnost na vodi". U sklopu tog projekta bit će održana 21 radionica za učenike 4. razreda svih osnovnih škola s područja grada Nova Gradiška i okolnih općina.
Pod nazivom "Nauči kodeks sigurnosti na vodi" cilj nam je educirati djecu o opasnostima i rizicima povezanim s vodom i načinu ponašanja prilikom kupanja te smanjiti rizik od nesretnih slučajeva koji se mogu dogoditi na kupalištima, bazenima, rijekama i moru.
Kroz predavanja, prezentacije i radionice nastoji se smanjiti rizik od nastanka nesretnih događaja koji mogu rezultirati gubitkom ljudskih života, nastankom trajnih invalidnosti, i drugim socijalnim i materijalnim gubitcima.
Mnoga djeca još nisu savladala tehniku plivanja, a nadolazeći ljetni mjeseci i odlasci na školske ekskurzije predstavljaju upravo taj rizik te će se ovom edukacijom doprinijeti povećanje znanja, razine svijesti kod djece i razvijanju osjećaja brige za sebe i svoje bližnje. Aktivnosti će se provoditi u školama od 19.04.-19.05.2023.g.

Slične vijesti

Najnovije