Građani dragovoljno predali veću količinu oružja

Radio Prkos 27.02.2024 POLICIJA
img

Tijekom 2023. godine građani sa područja u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dragovoljno su predali veću količinu oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i raznog streljiva u odnosu na prethodnu godinu.
Nakon što su građani donijeli odluku o dragovoljnoj predaji i pozvali policiju, policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu na siguran način su preuzeli 181 komad raznog automatskog i rasprskavajućeg oružja (kategorija „A“), dok su prethodne godine preuzeli 130 komada. Nadalje, preuzeli su 26 komada raznog dugog i kratkog oružja (puške repetirajuće, poluautomatske, pištolji i revolveri), dok su godinu ranije preuzeli 9 komada. Također su preuzeli 12127 komada raznog streljiva za dugo i kratko oružje (2022. godine 4058 komada), te 10,1 kilograma eksploziva (2022. godine 5 kilograma). Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani mogu vremenski neograničeno donijeti odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvati policiju na broj 192. U tom slučaju se protiv osoba se neće pokretati kazneni niti prekršajni postupak.
Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odbacuju na javne i privatne površine (šume, poljoprivredne površine, kanale i sl.) niti u smeće, također da pronađeno oružje ne diraju niti pomiču zbog opasnosti za život i zdravlje, već odmah pozovu policiju.
Odluka o dragovoljnoj predaji oružja je prvi korak ka sigurnijoj i sretnijom budućnosti, te pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da učine taj prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.
Pogledajte informaciju u vezi dragovoljne predaje oružja za šest mjeseci prošle godine: Građani za šest mjeseci dragovoljno predali veću količinu oružja.

 

GLASNOGOVORNICA
Kata Nujić

Slične vijesti

Najnovije