In memoriam Toše Proeski

Radio Prkos 15.10.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Jučer je u Novoj Gradiški održan memorijal In Memoriam Toše Proeski. Još jednu godinu za redom Novogradiščani i gosti iz Makedonije te poklonici Toše Proeskog prisjetili su se njegova lika i djela te odali počast ovom prerano preminulom glazbeniku, velikom humanistu i nadasve čovjeku.

Predstavnici Grada Nova Gradiška, veleposlanik Makedonije u Hrvatskoj Nj. E. g. Milaim Fetai, makedonski maratonci, direktorica Turističke zajednice GNG Dinka Matijević, Mihaela Đeraj voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosit GNG, Stela Prislan Fujs predsjednica Fan kluba iz Zagreba i Terezija Grgić te predstavnici Croatia Recordsa, ispred spomen obilježja kod Elektrotehničke i ekonomske škole položili su vijence i zapalili svijeće.

Točno u 17:00 makedonski ultramaratonci krenuli su prema Makedoniji. Naum Kaprićevski, jedan od maratonaca kazao je kako ovaj maraton svake godine trče njemu u čast i na taj način izražavaju poštovanje prema svemu što je Toše Proeski učinio za njih i Makedoniju. Put od Nove Gradiške do Makedonije dug je 900 km. ZPP

Slične vijesti

Najnovije