Šuma okom šumara po 16. put u Novoj Gradiški

Radio Prkos 10.08.2021 KULTURA
img

Već tradicionalno, po 16. put u Novoj Gradiški je otvorena vrlo vrijedna izložba naziva Šuma okom šumara. U zelenoj atmosferi gradskoga parka fotografije šumskih motiva plijenile su pozornost mnogih prolaznika.

Mario Bošnjak, predsjednik Šumarskog društva, ogranak Nova Gradiška istaknuo je kako su među autorima fotografija i ovoga puta također autori iz uprave šuma Nova Gradiška, ali i fotografije inženjera i tehničara šumarstva iz cijele regije, uključujući Mađarsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu. „Izložba je to šumara iz Hrvatske i regije, uglavnom su to inženjeri i tehničari šumarstva koji boraveći u šumi bilježe i svoja zapažanja. Cilj ovakve izložbe je promovirati šumarstvo i sve one zanimljive prizore koje priroda nudi.“

Hrvoje Žakić, voditelj Podružnice Uprave šuma Nova Gradiška zahvalio se svim kolegicama i kolegama koji svoj posao rade s entuzijazmom i vrlo profesionalno te uz to uspjevaju uhvatiti ovakve prekrasne prizore. „ Drago nam je što uprava šuma NG ima svoje predstavnike, među njima Gorana Dorića, Zvonka Mišića i novozaposlenu Andreu Karakašić. Ova izložba ponovno je organizirana u sklopu Novogradiškog glazbenog ljeta kako bismo pokazali što šumari rade i kako vide šume u jednoj drugoj dimenziji ističući njihovu ljepotu.“ – kazao je Hrvoje Žakić.

 

Slične vijesti

Najnovije