Knjižnica puna ljubavi: Nastavak Ljeta u knjižnici uz zabavnu radionicu za djecu

Radio Prkos 21.07.2021 KULTURA
img

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice u Novoj Gradiški i danas je bilo zabavno. Naime, u organizaciji Gradske knjižnice, nastavljen je zabavno-edukativni program manifestacije Ljeto u knjižnici radionicom Ljubav: Ljetni osmijesi srca.

Kako je pojasnila Biljana Dakić, dipl. knjižn. riječ je o kreativno-čitateljskoj radionici na kojoj je čitana slikovnica Ljubav autorice Andree Peterlik Huserlinović, a zatim su djeca imala priliku napisati ponešto o ljubavi, pokušati pronaći odgovor što je za njih ljubav, a nastali su i kreativni likovni radovi koji su izloženi u Gradskoj knjižnici.

Ova radionica bila je ujedno i dio Čitateljskog kluba novogradiške knjižnice te je u godini čitanja, posvećena hrvatskim autorima.

Novogradiški su mališani na radionici mogli naučiti ponešto i o kreativnom čitanju. Kako ističe Biljana Dakić, voditeljica radionice, ono što djeca trebaju otkriti u kreativnom čitanju je da sami uživaju i poistovjećuju se s tekstom, da se propitkuju kako oni vide napisano, što je svijet, što je život, a u slučaju današnje radionice, što je ljubav.

Kreativno-edukativni program Ljeta u knjižnici nastavit će se i u mjesecu kolovozu.

Slične vijesti

Najnovije