NOVOGRADIŠKA TENISKA LIGA

Radio Prkos 25.06.2021 SPORT
img

Od mjeseca svibnja 2021. godine u našem gradu pokrenuto je novo sportsko natjecanje pod nazivom Novogradiška teniska liga. Natjecanje se nalazi u službenom kalendaru Hrvatske unije tenisača te se tako i boduje za rang listu HUT-a. Organizator natjecanja je Teniski klub „Nova Gradiška“, a svi susreti igraju se na teniskim terenima Sportskog centra San Siro na Slavči.

U natjecanju trenutno sudjeluje 42 igrača koji su podijeljeni u sedam skupina (liga) po šest igrača u skupini. Igrači u jednom ciklusu, koji traje pet tjedana, moraju odigrati susrete sa svim igračima iz svoje skupine. Za svaku pobjedu igrač dobije tri boda, a za poraz jedan bod. Nakon završenog ciklusa prvoplasirani i drugoplasirani igrač prelaze u skupinu (ligu) iznad, a dvojica najlošijih igrača iz skupine (lige) ispadaju u skupinu (ligi) ispod. Trenutno je u tijeku drugi ciklus igranja nakon kojeg će biti kraća pauza zbog godišnjih odmora, pa se natjecanje nastavlja od 16. kolovoza 2021. godine sa početkom trećeg ciklusa. Završetkom trećeg ciklusa 16 najuspješnijih igrača, odnosno oni sa najviše osvojenih bodova na sveukupnoj rang listi, igraju završni Masters turnir na kojem ćemo dobiti prvaka Novogradiške teniske lige za sezonu 2021. Natjecanje je za sad opravdalo svoje postojanje brojem prijavljenih igrača koji je iznad svih očekivanja s obzirom da je ovo tek prva sezona Novogradiške teniske lige te raduje činjenica da su teniski tereni na Slavči potpuno funkcionalni i u punom pogonu od ove natjecateljske godine.

Isto tako, drago nam je da je u školi tenisa u organizaciji Teniskog kluba „Nova Gradiška“ trenutno tridesetak djece svih dobnih uzrasta koji su se zainteresirali naučiti igrati ovaj prekrasan sport i redovno ga treniraju.

Tekst/ Foto: Marko Brčić

Slične vijesti

Najnovije