Hobi i ljubav

Radio Prkos 26.01.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Gdje postoji hobi iz ljubavi, postoji i potencijal za posao. Najbolje to zna Ljilja Luketić koja je u mirovini već osam godina, ali se niti najmanje ne dosađuje. Sve što ona radi, oduševljava njenu okolinu.

Ljilja sama restaurira stari odbačeni namještaj, reciklira stare odjevne predmete koji dobivaju novu drugačiju namjenu. Cijeli svoj život ova kreativna žena nešto crta, šije, zapravo stvara svojim rukama. Njen stan je pravi izložbeni prostor koji je godinama uređivala, ali je po završetku tog posla osmislila i plan za dalje.

Trenutno radi male simpatične patuljke koji su osvojili Novogradiščane. Ova vrijedna umirovljena knjigovotkinja kaže kako je za svaki posao potrebno vrijeme i strpljenje. A svaki patuljak kojega izradi je unikatan, rađen od različitih materijala, kepera, satena, vune, štofa, pliša. I kombinacija je bezbroj.

Inspiraciju za sve što radi pronalazi oko sebe, ne robuje ničemu, pa sve što izradi je isključivo kreacija iz njene glave. Divan je osjećaj kada umirovljenici uživaju u svom hobiju, zapravo je zadovoljstvo što njen rad privlači poglede i iz dana u dan ima sve više poklonika. Naša sugovornica nam reče da rado pomaže mnogim umirovljenicima koji žele korisno iskoristiti svoje vrijeme. A umirovljenici tog vremena imaju na pretek, pa oni koji su spremni učiti mogu se javiti ovoj simpatičnoj i neumornoj ženi koja će svoja znanja i iskustva rado podjeliti s njima. Tko to kaže da se i u mirovini ne može uživati? zpp

Slične vijesti

Najnovije