Općina Rešetari: Završena primopredaja postavljene LED rasvjete!

Radio Prkos 20.01.2021 ZANIMLJIVOSTI
img

Na području Općine Rešetari zadnjih 90 dana provodili su se radovi postavljanja novih LED rasvjetnih tijela, kao jedna od niza mjera za unaprjeđenje komunalnog standarda na području općine Rešetari.

Javna rasvjeta je dio komunalne infrastrukture svakog naseljenog područja čiju izgradnju i održavanje regulira „Zakon o komunalnom gospodarstvu“, a u nadležnosti je gradova i općina. Primarna funkcija javne rasvjete je osiguranje prometa ljudi i vozila noću kroz naše seoske javnoprometne površine na siguran način.

Dotrajala stara javna rasvjeta (visokotlačni natrij) koja je zabranjena prema Zakonu o svjetlosnom zagađenju sve su JLS dobile vrijeme prilagodile i prelaska na novu LED tehnologiju LED – E + DOVE kao liniju niskoenergetske potrošnje a koja zamjenjuje konvencionalnu uličnu javnu rasvjetu uz uštedu električne energije od 50% do 70%.

Općina Rešetari javnom nabavom odlučila se za ENERGY PLUS LED rasvjetu, koja je postavljena na svaki stup električne energije a ne kao do sada na svaki drugi te svojim dizajnom i korištenjem usmjerivača svjetlosnog snopa (leće) doprinosi i očuvanju biološke raznolikosti i zaštiti noćnog neba.

Jučer, 19. siječnja 2021. godine izvršena je primopredaja I. faze postavljene vanjske LED rasvjete, usklađene s normom HR EN 13 201, 698 komada rasvjetnih tijela kao i izmještene opreme iz TS (trafostanice) koja je u vlasništvu općine Rešetari te će sada Općina samostalno kontrolirati i nadzirati rad vanjske rasvjete iz kontrolne sobe iz same zgrade općine Rešetari.

Izvor/foto: Općina Rešetari

Slične vijesti

Najnovije