Primjer snažne i uspješne žene

Radio Prkos 02.01.2021 NOVA GRADIŠKA
img

Dr. Ljepša Rakas Vujčić dobro je poznata u Novoj Gradiški, a i šire. Ugledna je to liječnica i političarka te izuzetna žena koja svojim kontinuiranim radom i angažmanom uvelike doprinosi boljitku lokalne zajednice. Specijalistica je fizikalne medicine i rehabilitacije, subspecijalistica reumatologije, a njezini pacijenti o njoj mogu reći samo najbolje. Također je i aktualna je predsjednica Gradskoga vijeća Grada Nova Gradiška i tu dužnost obavlja vrlo korektno i pravedno, uvijek zagovarajući interese građana Nove Gradiške. Svoju podršku oduvijek je pružala gradskim Udrugama, ustanovama, kulturi aktivno sudjelujući na brojnim izložbama i događanjima.

U nedavnom razgovoru za Radio Prkos osvrnula se na rad Gradskog vijeća tijekom 2020. godine koja je bila teška i turbulentna u svakom pogledu, pa tako i političkom.

Zadovoljna je, kaže, što su unatoč svemu, planirane sjednice gradskog Vijeća održane. „Odluke su donošene većinom, a što se tiče nekih disonantnih tonova, njih je bilo, ali opozicija je tu da izrazi svoje stavove i ukažu da nešto nije dobro ili da nije u skladu s njihovim stavovima.” - kazala je.

Gradsko vijeće svih ovih godina je odradilo sve što treba, pa i u ovoj godini kada su se morali prilagoditi nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, ali i nepovoljnim političkim okolnostima: „Zahvaljujem se svim svojim kolegicama i kolegama, gradskim vijećnicama i vijećnicima jer su dolazili na sjednice i pripremali se i drago mi je što u ove četiri godine nije bilo problema u funkcioniranju Gradskoga vijeća.” - rekla je dr. Ljepša Rakas Vujčić.

U svom političkom angažmanu, kao predsjednica Vijeća, prvenstveno nastoji gledati interese gađana i osigurati da Vijeće radi transparentno: „ U politiku sam ušla zato da napravim nešto za dobrobit grada. Nastojala sam, dok sam bila zamjenica gradonačelnika i sanacijska ravnateljica bolnice i sada kao predsjednica Vijeća doista sve svoje znanje uložiti za dobrobit građana i grada Nove Gradiške.” - istaknula je dr. Ljepša Rakas Vujčić te dodala: „Nisam u politiku ušla radi osobnih probitaka i koristi jer imam svoj posao i nastojim objektivno ukazati na stvari i probleme za koje mislim da postoje. To se možda ne sviđa mom klubu ili nekim sugrađanima, ali moj je stav da u svakom poslu treba biti odgovoran, pa tako i u politici.”

Mnogi Novogradiščani žele ju vidjeti kao buduću gradonačelnicu Nove Gradiške, no kaže, nema te funkcije zbog koje bi ostavila svoje pacijente i svoj posao: „Doista sam se trudila da moji pacijenti ne osjete moj angažman kao predsjednice Vijeća, ali mirovinu želim dočekati kao liječnica.” - zaključila je.

Ove godine izostala je i svečana sjednica Gradskoga vijeća no kako je istaknula dr. Ljepša Rakas Vujčić, najvažnije je u ovom trenutku sačuvati zdravlje svih nas. „ Ovo je prvi put da su dodjela nagrada i svečana sjednica izostale, ali nadam se da će uskoro situacija biti bolja i da ćemo moći i uživo našim sugrađanima čestitati na njihovim ostvarenjima. Zaslužni su to pojedinci i mislim da su svojim radom i doprinosom dali puno našem gradu.”

I na kraju, dr. Ljepša Rakas Vujčić, poželjela je svim svojim sugrađanima puno zdravlja te sretnu i uspješnu Novu Godinu za koju se iskreno nada da će biti bolja.

Slične vijesti

Najnovije