Remetinec zove još neke

Radio Prkos 17.10.2020 KOLUMNA
img

Upravo mi je tragikomična inteligencija nekih Novogradiščana koji s nevjerojatnom upornošću ponavljaju kako su naši pritvoreni osumnjičenici, "politički zločinci", grubo oklevetani. Za njih je ova afera koja potresa Hrvatsku valjda jako loše probavljiva!

Slušam njihovu svakidašnju jadikovku, puni su bijesa dok trumbetaju o svom Mesiji koji će iz pritvora izaći samo ako podnese ostavku na mjesto gradonačelnika. A i to je upitno, jer fajteri koji su se bogatili na račun poreznih obveznika ne zaslužuju sažaljenje onih koji su normalni! Javna je tajna da je naš Mesija bio prisluškivan godinu dana i da je sada u epicentru i da priča o stigmatizaciji ne pije vodu. Zapravo, meni se čini, jer sam i do sada bila u pravu, da će organi istrage morati proširiti djelovanje i na ove guzičare koji se sada polako razotkrivaju i daju nam do znanja da su minus, odnosno plus, u tom istom lancu. Mito i korupcija u Hrvatskoj nije izolirana tema. Naši političari i lijevi i desni su dobro umreženi i rade prekovremeno. Predano su radni samo ako to njima donosi korist sa perfektnom zaradom koja im omogućuje vile, skupe automobile, jahte….S obzirom na to da stvarnost živi negdje drugdje, a ne u mom gradu gdje lebdi želja da se sačuva narodni poslanik, ovaj mali problem će USKOK i poskok riješiti s lakoćom i u hodu, u ime pokvarene ljevice i nezrele desnice na terenu koji je mentalno plodan za masovnu nezaposlenost politički nepodobnih.

Inače SDP u Hrvatskoj istinski ljubi demokraciju, ali samo dok se ne ugrožavaju privilegije njihovog foteljaštva. Mi smo u Hrvatskoj potrošili pola života na te i takve ohole političare, a narod u Novoj Gradiški izigran i sam. Političari kojima smo mi omogućili lagodan život, privatizirane i korumpirane institucije, sustava koji se polako i konačno urušavaju misle da i nadalje uživaju rejting i da će moći lagati i varati narod.

Poseban pozdrav onima koji prijete novinarima jer su izgubili svoje pozicije i koji još uvijek ne razumiju da su bili pijunčići u nečijoj igri i još uvijek nisu shvatili, da bez obzira na vrijeđanje i omalovažavanje novinara, istina nađe put do inteligentnih ljudi. Ma sve sam lopov do lopova, uhljeb do uhljeba, pa ja predlažem i pritvor za sve njih. Bez prava na pomilovanje kad im se potvrdi zatvorska kazna. I to samo zato jer su naučili na lagodan život na državnoj sisi, a ne vode računa o gladnima i jadnima, sirotinji na čiji račun su se obogatili! I još samo nešto; lista grijeha nekih koji su zaobišli tržište jednakih ekonomskih šansi u silnoj žurbi procedure javne nabave polako se širi i na neke druge poslove....priča se po kuloarima da su neki drukeri, da bi sačuvali sebe, propjevali…..u D-duru!

ZLATA PAZMAN PETRIĆ

Slične vijesti

Najnovije