VLA VLA VLAJLAND CABARET I ECIJA OJDANIĆ U DOMU KULTURE

Radio Prkos 09.09.2020 KULTURA
img

Ovoga tjedna, točnije u nedjelju 13. rujna u 20 sati u Domu kulture pogledajte kazališnu predstavu s Ecijom Ojdanić u glavnoj ulozi VLA VLA VLAJLAND. 

Sadržaj:

Nakon vrhunskih cabareta „Splićanke“ i „Preko veze“ koji su oduševili publiku, Ivan Leo Lemo oduševljava svojim najnovijim cabaret hitom – Vla Vla Vlajland!

Pišući ga za svoju višedesetljetnu suradnicu i muzu  Eciju Ojdanić, Vla Vla Vlajland svojevrsni je nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh  i kazališta Moruzgva Preko veze.

Upravo u cabaretu „Preko veze“ posebnu simpatiju publike privukao je lik Vlajne, čistačice koja se na sebi svojstven način borila za svoju egzistenciju te tom borbom doživjela prosvijetljenje kroz spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Ovu narodnu heroinu sudbine je odvela, a gdje drugdje, do u Njemačku!

U zemlji snova naših gastajbajtera snašle su je brojne pustolovine kojima ona stoički odolijeva k’o prava zdravorazumska žena s kamenjara, čvrsto gazeći sve prepreke koje život stavlja pred nju, uključujući i čudno doba korona virusa u svijetu. Cabaret Vla Vla Vlajland svojevrsni je i hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili,već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh.

Nek’ nam koplja dobrih namjera pogode alku Vašeg srca usridu!

Hvala Vam, draga publiko, što u ovim  vremenima socijalne distance svojim dolaskom na našu predstavu podržavate jedno nezavisno kazalište, ali i kazalište kao takvo.

Ivan Leo Lemo

Slične vijesti

Najnovije